Pike: Pričao sam sa Đokovićem - i dalje se nadam!

Španski fudbaler, Đerar Pike, pričao je o odnosu sa najboljim teniserom sveta, Novakom Đokovićem, kao i o novom Dejvis kupu.

Tenis 27.02.2019 | 16:30
Pike: Pričao sam sa Đokovićem - i dalje se nadam!
Pike i njegova grupa Kosmos osnovali su, uz pomoć čelnih teniskih ljudi, reorganizovali Dejvis kup, čiji debi je ove sezone.

Pike je pričao o odnosu sa Đokoviće, predsednikom Saveza tenisera i igračem koji još uvek nije potvrdio da će se naći u Madridu, na završnici Dejvis kupa na koju se Srbija plasirala pobedom nad Uzbekistanom.

"Sve zavisi od njega. Upoznali smo se u Londonu 2016, a poslednji put kad smo se sreli bilo je tokom Završnog mastersa u novembru. Kao predsednik Saveza igrača morao sam da se suočim sa njim. Rekao sam mu da ATP i ITF moraju da sarađuju kako bi stvorili velike turnire kao što bi Dejvis kup trebalo da bude. Postoji još vremena i nadam se da će igrati", rekao je Pike u intervjuu za špansku Marku. 

Španski štoper uporedio je tenis sa fudbalom, svojim, barem još uvek, primarnim sportom. 

"To su dva kompleksna sporta. Tenis ima ATP i ITF, a fudbal ima UEFA, FIFA, Fudbalske saveze... Moje mišljenje je da u tenisu igrači imaju više prava i glasa u borbi za neke stvari. Ali, distrakcije i interesi postoje u oba sporta", kazao je Pike. 

Pike, jedan od glavnih ljudi Kosmos grupe, dodao da je "iznenađen dobrim odzivom koji je dobio za 'njegov' novi Dejvis kup". 

"Iznenadilo me je to na koji način je ovaj projekat prihvaćen od strane navijača i investitora. Jedva čekam novembar kako bi mogao da ujedinim navijače u Madridu. To neće biti samo tenis, već ceo sportski festival. Pored gledanja mečeva moći ćete da uživate u raznim aktivnostima u Madridu zahvaljujući radu Teniskog saveza Španije, grada Madrida i ostalih", jasan je Pike.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar