Лондон против рушења такси?

Велика Британија је на недавном састанку земаља Квинте, коју, осим те земље, чине још и Француска, Њемачка, Италија и САД, спријечила усвајање оштрог закључка о укидању такса Приштине на робу из централне Србије, пишу Вечерње новости.

Свијет 20.02.2019 | 09:55
Лондон против рушења такси?
Према наводима листа, иако су се против ових намета у протекла три мјесеца, са мање или више одлучности, изјаснили многи званичници чланица ЕУ, па и из САД, Лондон је по ко зна који пут заузео став супротан интересима Београда.

Американци, Французи и Италијани били су, сазнаје незванично лист, за формулацију која би пластично ставила до знања властима у Приштини какве их посљедице очекују ако у наредних данима не укину тарифе на робу из централне Србије.

Против тога је, према овим сазнањима, изричито био британски представник, који је тражио ублажавање става, тако да није постигнут консензус.

Новости пишу да Велика Британија не жели јаке и самосталне државе у региону и сматра да су Срби оруђе у руским рукама, те оцјењују да све док Лондон буде држао овакав курс и давао подршку неразумној косовској политици не треба очекивати напредак у дијалогу.

Лист подсјећа да је Велика Британија у августу прошле године стопирала редовну сједницу Савјета безбједности УН посвећену Косову и упутила протест Суринаму који је повукао признање једнострано проглашене независности јужне српске покрајине.

С друге стране, Лондон је очекивао од Београда да се придружи земљама које су у знак солидарности због покушаја убиства Сергеја Скрипаља и његове кћерке Јулије протјерале руске дипломате.

Британци су, такође, тражили подршку Србије за свог кандидата када су се у Међународном суду правде у Хагу бирале судије у новом мандату.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Е

20.02.2019 09:07

Од ових већих љига нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.02.2019 11:54

Гори је Снсд

Name

фуууууј

20.02.2019 09:27

Британски смецари. Њихова мрзња је огромна а најоцитији примјер је бомбардовање Београда 1945 године. Сравнили град са земљом да истјерају Нијемце који су ионако напустили град. Зелим им све најгоре у наредних милион година.

ОДГОВОРИТЕ