Ухапшен дјечак на Флориди

Ученик шестог разреда локалне средње школе на Флориди ухапшен је након што је одбио да положи заклетву се вјерност домовини током школске приредбе.

Свијет 20.02.2019 | 08:27
Ухапшен дјечак на Флориди
Случај 11-годишњег дјечака, који је ухапшен 4. фебруара, изазвао је огорчење чланова Синдиката америчких грађанских слобода и његове мајке, који су критиковали подношење прекршајних пријава против њега. Наиме, они су ове пријаве назвали "претјераном реакцијом школских органа и полиције".

Дјечак је рекао учитељу да није стајао и изговарао заклетву јер вјерује да је у својој суштини расистичка, преноси "Неw Yорк Тимес".

Брајан Хас, државни тужилац који се бави случајевима у Лејкленду, рекао је да његов уред неће судски гонити дјечака упркос изјавама полиције да је пријетио наставницима након прекида наставе.

"Случај је затворен", рекао је Хас.

Међутим, раније у уторак адвокат дјечакове породице наговијестио је да случај још увијек није ријешен јер је дјечакова мајка, Дакира Талбот, у понедјељак одбила понуду тужиоца да ће повући случај са суда уколико дјечак заврши тзв. програм преусмјеравања, што би могло укључивати и казну рада у заједници.

(Клиx.ба)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вјеруј

20.02.2019 08:42

Свако заклињање је чиста глупост, идеологија неког ко се жели осигурати преко мене, тебе, нас, вас... Вјековна секта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

20.02.2019 09:11

Шта је секта?