Uhapšen dječak na Floridi

Učenik šestog razreda lokalne srednje škole na Floridi uhapšen je nakon što je odbio da položi zakletvu se vjernost domovini tokom školske priredbe.

Svijet 20.02.2019 | 08:27
Uhapšen dječak na Floridi
Slučaj 11-godišnjeg dječaka, koji je uhapšen 4. februara, izazvao je ogorčenje članova Sindikata američkih građanskih sloboda i njegove majke, koji su kritikovali podnošenje prekršajnih prijava protiv njega. Naime, oni su ove prijave nazvali "pretjeranom reakcijom školskih organa i policije".

Dječak je rekao učitelju da nije stajao i izgovarao zakletvu jer vjeruje da je u svojoj suštini rasistička, prenosi "New York Times".

Brajan Has, državni tužilac koji se bavi slučajevima u Lejklendu, rekao je da njegov ured neće sudski goniti dječaka uprkos izjavama policije da je prijetio nastavnicima nakon prekida nastave.

"Slučaj je zatvoren", rekao je Has.

Međutim, ranije u utorak advokat dječakove porodice nagovijestio je da slučaj još uvijek nije riješen jer je dječakova majka, Dakira Talbot, u ponedjeljak odbila ponudu tužioca da će povući slučaj sa suda ukoliko dječak završi tzv. program preusmjeravanja, što bi moglo uključivati i kaznu rada u zajednici.

(Klix.ba)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Vjeruj

20.02.2019 08:42

Svako zaklinjanje je čista glupost, ideologija nekog ko se želi osigurati preko mene, tebe, nas, vas... Vjekovna sekta.

ODGOVORITE
Name

А

20.02.2019 09:11

Шта је секта?