Срби су хит: Читава екипа игра у хрватској лиги!

Динамо, Локомотива, Интер, Славен Белупо, Осијек и Горица имају најмање по једног српског играча.

Фудбал 22.02.2019 | 20:45
Срби су хит: Читава екипа игра у хрватској лиги!
"Српски фудбалери су хит Прве ХНЛ". Тако пише портал Германијак.хр, који наводи да је пажњу шире јавности заокупио Комнен Андрић који је годину и по сјајно играо у Интеру да би ове зиме прешао у Динамо као најбољи стрелац Прве ХНЛ, али и постао први српски фудбалер који је приступио Модрима од распада Југославије.

Али Андрић је само најпознатији српски фудбалер у ХНЛ-у, у којем их игра тачно 11 или цела једна екипа. Срби су на топ-листи најбројнијих странаца одмах иза Нигеријаца, којих је 12 у тамошњем првенству, а 11фудбалера долази и из Босне и Херцеговине. Најбоље од свега је то што су се они посложили тако да се можеискомбиновати цела једна постава.

Уз Андрића, у нападу би у овој екипи играли 33-годишњи Ђорђе Ракић и две године млађи АндријаКалуђеровић. Ракић је прве минуте уписао на утакмици против Рудеша, Калуђеровић је такође дошао ове зиме и већ је наступио у три утакмице и уписао једну асистенцију.

Међу четири везњака највише се истиче Милош Видовић који је у Славен Белупо дошао 2017. из Сплита. Пре тога је играо у Олимпику из Сарајева, а сениорску каријеру је започео у клубу Шумадија 1903. Видовић је стандардни првотимац Славена, у две утакмице ове сезоне је носио и капитенску траку, а овај 29-годишњак има и један наступ за У21 селекцију Србије. У Интеру је у првом делу првенства стандардан јебио и 34-годишњи Милан Ћулум који је у Запрешић стигао прошлог лета из албанског Партизанија. Ипак, накондевет наступа и једне асистенције тренер Самир Топлак је Ћулума преселио на клупу. Прве ХНЛ наступе тек чекају 27-годишњи Марко Миленковић (Рудеш), односно 20-годишњи Срђан Ђурановић (Локомотива).

Своје прве наступе ускоро ће забележити и Никола Пејовић, који је тек пре неколико дана дошао у Рудеш каопозајмљени играч Емполија. Ту су и 22-годишњи Немања Љубисављевић, односно осам година старији Иван Татомировић. Љубисављевић игра за Горицу и то још од лета 2017, али је ове сезоне уписао тек један наступ у ХНЛ-у и то почетком сезоне. Татомировић је један од оних који су ове зиме стигли у хрватски фудбал. У Интер је дошао из финског Мериенхама, а одиграо је свих 270 минута у наставку сезоне за екипу из Запрешића.

На голу ове импровизоване екипе налази се 18-годишњи Кристијан Жупић, који је такође стигао ове зиме и то у Осијек као позајмљени играч Бачке. Жупић би пролећни део сезоне трабало да наступа у резервној екипиОсијека, али ће бити и на тренинзима Зорана Зекића.

Извор: Германијак.хр

Коментари / 0

Оставите коментар