Srbi su hit: Čitava ekipa igra u hrvatskoj ligi!

Dinamo, Lokomotiva, Inter, Slaven Belupo, Osijek i Gorica imaju najmanje po jednog srpskog igrača.

Fudbal 22.02.2019 | 20:45
Srbi su hit: Čitava ekipa igra u hrvatskoj ligi!
"Srpski fudbaleri su hit Prve HNL". Tako piše portal Germanijak.hr, koji navodi da je pažnju šire javnosti zaokupio Komnen Andrić koji je godinu i po sjajno igrao u Interu da bi ove zime prešao u Dinamo kao najbolji strelac Prve HNL, ali i postao prvi srpski fudbaler koji je pristupio Modrima od raspada Jugoslavije.

Ali Andrić je samo najpoznatiji srpski fudbaler u HNL-u, u kojem ih igra tačno 11 ili cela jedna ekipa. Srbi su na top-listi najbrojnijih stranaca odmah iza Nigerijaca, kojih je 12 u tamošnjem prvenstvu, a 11fudbalera dolazi i iz Bosne i Hercegovine. Najbolje od svega je to što su se oni posložili tako da se možeiskombinovati cela jedna postava.

Uz Andrića, u napadu bi u ovoj ekipi igrali 33-godišnji Đorđe Rakić i dve godine mlađi AndrijaKaluđerović. Rakić je prve minute upisao na utakmici protiv Rudeša, Kaluđerović je takođe došao ove zime i već je nastupio u tri utakmice i upisao jednu asistenciju.

Među četiri veznjaka najviše se ističe Miloš Vidović koji je u Slaven Belupo došao 2017. iz Splita. Pre toga je igrao u Olimpiku iz Sarajeva, a seniorsku karijeru je započeo u klubu Šumadija 1903. Vidović je standardni prvotimac Slavena, u dve utakmice ove sezone je nosio i kapitensku traku, a ovaj 29-godišnjak ima i jedan nastup za U21 selekciju Srbije. U Interu je u prvom delu prvenstva standardan jebio i 34-godišnji Milan Ćulum koji je u Zaprešić stigao prošlog leta iz albanskog Partizanija. Ipak, nakondevet nastupa i jedne asistencije trener Samir Toplak je Ćuluma preselio na klupu. Prve HNL nastupe tek čekaju 27-godišnji Marko Milenković (Rudeš), odnosno 20-godišnji Srđan Đuranović (Lokomotiva).

Svoje prve nastupe uskoro će zabeležiti i Nikola Pejović, koji je tek pre nekoliko dana došao u Rudeš kaopozajmljeni igrač Empolija. Tu su i 22-godišnji Nemanja Ljubisavljević, odnosno osam godina stariji Ivan Tatomirović. Ljubisavljević igra za Goricu i to još od leta 2017, ali je ove sezone upisao tek jedan nastup u HNL-u i to početkom sezone. Tatomirović je jedan od onih koji su ove zime stigli u hrvatski fudbal. U Inter je došao iz finskog Merienhama, a odigrao je svih 270 minuta u nastavku sezone za ekipu iz Zaprešića.

Na golu ove improvizovane ekipe nalazi se 18-godišnji Kristijan Župić, koji je takođe stigao ove zime i to u Osijek kao pozajmljeni igrač Bačke. Župić bi prolećni deo sezone trabalo da nastupa u rezervnoj ekipiOsijeka, ali će biti i na treninzima Zorana Zekića.

Izvor: Germanijak.hr

Komentari / 0

Ostavite komentar