Остоја Мијаиловић: Ово је почетак великих ствари!

„Као управа смо спремни да, ако освојимо АБА лигу, припремимо клуб за такмичење у Евролиги“, поручује председник Партизана.

Кошарка 22.02.2019 | 22:45
Остоја Мијаиловић: Ово је почетак великих ствари!
О изјавама Небојше Човића да „не може Партизану да честита нешто што је украдено“ није хтео. О успеху црно-белих, оличеном одбраном пехара Купа Радивоја Кораћа јесте. И не само да је заиграо осмех на лицу Остоји Мијаиловићу, већ је први човек црно-белих наговестио да би трофеј из Ниша требало да представља замајац клубу из Хумске 1 ка евентуалном повратку у Евролигу, крајњем циљу управе чији је председник.

Само, до тог тренутка мораће доста да се раде, признаје и сам Мијаиловић у разговору за Куриру, потенцирајући да није био еуфоричан после завршнице турнира у Нишу.

„Нисам научио превише да се радујем, осећам се потпуно нормално. Успех је резултат заједничког рада и ништа то није превелико, специјално, гигантски... Имамо још доста да радимо да бисмо се радовали баш онако како би требало да се радујемо“, предочио је Остоја Мијаиловић.

О дуелу са вечитим ривалом тек неколико реченица, са акцентом на оно што се дешавало на паркету Чаира.

„Квалитетна утакмица. Игра која враћа веру у српску кошарку, уз изузетан амбијент са обе стране. Била је то права битка са вечитим ривалом. Успели смо да изађемо као победници. За овакве тренутке се живи, ово нам даје ветар у леђа да радимо још боље и више“.

Архитекта великог славља је, наравно, Андреа Тринкијери, чији је долазак за само неколико месеци означио и нову енергију у Хумској 1.

„Рекао сам да му желим да ово буде само један од пехара које ће освојити у Партизану. Он се, онако, задовољно, насмејао. Осетио је шта је Партизан, веровао у ову екипу када је прихватио да дође. Послушао је инстинкт и био је у праву. Јесте се тим потезом вратио два корака уназад у каријери, не зато што је Партизан мали клуб, него зато што је позната ситуација у којој се Партизан налазио пре две године, када је био на ивици егзистенције, без управе, играча, стручног штаба... Реч је о великом човеку и великом тренеру који се овим трофејом уписао у историју Партизана. Јако ми је драго због тога! Уписати се поред Жељка Обрадовића, Душка Вујошевића, поред свих тих кошаркашких великана који су градили историју Партизана, то није нимало мала ствар“.

Пехар купа је одбрањен, међутим, прави изазови за Партизан тек следе у завршници АБА лиге.

„Тимови који ће се такмичити у плеј-офу још нису познати. Ако буде према очекивањима, ту ће бити Црвена звезда, Будућност и Цедевита. То су екипе које имају веће буџете од Партизана. Знамо сви како то функционише у осталим клубовима, међутим, имамо велику предност у навијачима, у младој екипи, хемији у тиму и квалитетном тренеру. Биће велика борба. Не могу да прогнозирам исход, али могу да кажем да ћемо против било ког тима дати максимум. Ми као управа смо спремни да, ако освојимо АБА лигу, припремимо клуб за такмичење у Евролиги. То је пут којим наш клуб хода претходних 15 година, то није ништа ново за Партизан“.

Кад је долазио у клуб Остоја Мијаиловић је рекао да му је циљ да Партизан врати у Евролигу. Захтеван процес, али после свега и – достижан.

„Склапа се мозаик како сам га и испланирао. Људи који су у Управном одбору јако су квалитетни, пре свега из бизниса. Менаџмент клуба смо освежили. Сви смо заједно учествовали у томе. Никад се нисам бавио неким послом ако немам јасно дефинисан циљ. Ово је тек почетак неких великих ствари“, додао је у интервјуу Куриру председник Партизана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар