Ostoja Mijailović: Ovo je početak velikih stvari!

„Kao uprava smo spremni da, ako osvojimo ABA ligu, pripremimo klub za takmičenje u Evroligi“, poručuje predsednik Partizana.

Košarka 22.02.2019 | 22:45
Ostoja Mijailović: Ovo je početak velikih stvari!
O izjavama Nebojše Čovića da „ne može Partizanu da čestita nešto što je ukradeno“ nije hteo. O uspehu crno-belih, oličenom odbranom pehara Kupa Radivoja Koraća jeste. I ne samo da je zaigrao osmeh na licu Ostoji Mijailoviću, već je prvi čovek crno-belih nagovestio da bi trofej iz Niša trebalo da predstavlja zamajac klubu iz Humske 1 ka eventualnom povratku u Evroligu, krajnjem cilju uprave čiji je predsednik.

Samo, do tog trenutka moraće dosta da se rade, priznaje i sam Mijailović u razgovoru za Kuriru, potencirajući da nije bio euforičan posle završnice turnira u Nišu.

„Nisam naučio previše da se radujem, osećam se potpuno normalno. Uspeh je rezultat zajedničkog rada i ništa to nije preveliko, specijalno, gigantski... Imamo još dosta da radimo da bismo se radovali baš onako kako bi trebalo da se radujemo“, predočio je Ostoja Mijailović.

O duelu sa večitim rivalom tek nekoliko rečenica, sa akcentom na ono što se dešavalo na parketu Čaira.

„Kvalitetna utakmica. Igra koja vraća veru u srpsku košarku, uz izuzetan ambijent sa obe strane. Bila je to prava bitka sa večitim rivalom. Uspeli smo da izađemo kao pobednici. Za ovakve trenutke se živi, ovo nam daje vetar u leđa da radimo još bolje i više“.

Arhitekta velikog slavlja je, naravno, Andrea Trinkijeri, čiji je dolazak za samo nekoliko meseci označio i novu energiju u Humskoj 1.

„Rekao sam da mu želim da ovo bude samo jedan od pehara koje će osvojiti u Partizanu. On se, onako, zadovoljno, nasmejao. Osetio je šta je Partizan, verovao u ovu ekipu kada je prihvatio da dođe. Poslušao je instinkt i bio je u pravu. Jeste se tim potezom vratio dva koraka unazad u karijeri, ne zato što je Partizan mali klub, nego zato što je poznata situacija u kojoj se Partizan nalazio pre dve godine, kada je bio na ivici egzistencije, bez uprave, igrača, stručnog štaba... Reč je o velikom čoveku i velikom treneru koji se ovim trofejom upisao u istoriju Partizana. Jako mi je drago zbog toga! Upisati se pored Željka Obradovića, Duška Vujoševića, pored svih tih košarkaških velikana koji su gradili istoriju Partizana, to nije nimalo mala stvar“.

Pehar kupa je odbranjen, međutim, pravi izazovi za Partizan tek slede u završnici ABA lige.

„Timovi koji će se takmičiti u plej-ofu još nisu poznati. Ako bude prema očekivanjima, tu će biti Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita. To su ekipe koje imaju veće budžete od Partizana. Znamo svi kako to funkcioniše u ostalim klubovima, međutim, imamo veliku prednost u navijačima, u mladoj ekipi, hemiji u timu i kvalitetnom treneru. Biće velika borba. Ne mogu da prognoziram ishod, ali mogu da kažem da ćemo protiv bilo kog tima dati maksimum. Mi kao uprava smo spremni da, ako osvojimo ABA ligu, pripremimo klub za takmičenje u Evroligi. To je put kojim naš klub hoda prethodnih 15 godina, to nije ništa novo za Partizan“.

Kad je dolazio u klub Ostoja Mijailović je rekao da mu je cilj da Partizan vrati u Evroligu. Zahtevan proces, ali posle svega i – dostižan.

„Sklapa se mozaik kako sam ga i isplanirao. Ljudi koji su u Upravnom odboru jako su kvalitetni, pre svega iz biznisa. Menadžment kluba smo osvežili. Svi smo zajedno učestvovali u tome. Nikad se nisam bavio nekim poslom ako nemam jasno definisan cilj. Ovo je tek početak nekih velikih stvari“, dodao je u intervjuu Kuriru predsednik Partizana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar