Кејн већ на тренинзима, можда и заигра за викенд!

Центарфору Тотенхема предвиђана тромесечна пауза, али се он вратио на терен после тек нешто дуже од месец дана одсуства.  Повратак пре планираног: Хари Кејн можда већ за викенд! А превиђали су му бар још две седмице одсуства. . .

Фудбал 20.02.2019 | 11:45
Кејн већ на тренинзима, можда и заигра за викенд!
Најбољи стрелац Тотенхема, Хари Кејн, вратио се тренинзима екипе након повреде и паузе нешто дуже од месец дана, пише "Скај Спорт".

Голгетер лондонског клуба и енглеске репрезентације се знатно раније нашао на терену него што су лекари предвидели и, чак, постоји шанса да буде у конкуренцији за меч против Барнлија предстојећег викенда.

Кејн је повредио скочни зглоб 13. јануара у поразу од Манчестер јунајтеда (0:1), а предвиђено је да ће опоравак трајати три месеца.

Тотенхем је без њега победио у сва четири меча у Премијер лиги, један у Лиги шампиона - против Борусије Дортмунд у осмини финала (3:0), али је и претпрео две елиминације - у ФА купу од Кристал Паласа и у Лига купу од Челсија.

Његов повратак сигурно ће повећати наду код навијача да екипа може да стигне водећи тандем Премијер лиге, пошто Тотенхем заостаје пет бодова за Ливерпулом и Манчестер ситијем, уз утакмицу мање од "грађана".

Енглески нападач Хари Кејн повредио је лигаменте скочног зглоба на првенственом сусрету против Манчестер јунајтеда. Очекивало се да се нападач неће опоравити бар до почетка марта, али из табораПеваца стижу нове, охрабрујуће вести.

Популарни Ураган је имао брзопотезни опоравак и јуче се прикључио тренинзима првог тима. Тотенхемови играчи су синоћ први пут изашли на терен још од среде, кад су успешно пребродили први од два сусрета против Борусије из Дортмунда, у осмини финала Лиге шампиона.

Већина је мислила да ће Тотенхем нагло пасти након што су повреде доживели између осталих Деле Али,Лукас Моура и Бен Дејвис... Уз то, Сон је један период провео ван тима због одржавања Азијског купа, где је на велику радост Певаца, Јужна Кореја неочекивано доживела рану елиминацију. Упркос потешкоћама са играчким кадром, као и увек коначним пресељењем на нови стадион, Тотенхем је успео да одржи континуитет, па је и даље у борби за титулу шампиона у Премијер Лиги. Повратак Кејна долази у право време, када Певци покушавају да смање разлику у односу на Ливерпул и Манчестер Сити.

Очекује се да ће Кејн стартовати са клупе у дуелу против Барнлија овог викенда, пошто је тренер МаурисиоПокетино изјавио да се нападач изузетно показао на јучерашњем тренингу. Вођа лондонског тима се такође нада да ће његов адут бити у погону већ за велики дерби против Челсија, наредне среде на Стамфорд бриџу, а одмах потом ће желети да реванш Арсеналу за пораз из првог дела сезоне. Тај меч биће одигран 2. марта на Вемблију.

Што се повреде Деле Алија тиче, извештаји говоре да ће он бити спреман за узвртани дуел против Борусије из Дортмунда почетком марта.

Извор: Тањуг/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар