Шифрин на корак од рекорда Свјетског купа!

Американка, Микаела Шифрин, победила је у уторак у паралел-слалому у Стокхолму, у оквиру Светског купа.

Остали спортови 20.02.2019 | 11:15
Шифрин на корак од рекорда Свјетског купа!
Освајачица две златне медаља на недавном Светском првенству изједначила је рекорд СК у обе конкуренције са 14 победа у сезони који је 1988/1989 поставила Врени Шнајдер.

Шифрин ће имати још десет трка да забележи бар још једну победу којој би ушла у историју алпској скијања.

Американка је у Шведској једва стигла до финала надмашивши Ану Свен-Ларсон за само 0,01 секунду, а до тријумфа је стигла лако победивши Немицу Кристину Гајгер са 0,27с разлике.

У малом финалу Свен-Ларсон је забележила утешну победу над земљакињом Фридом Хансдотер.

Ова 23-годишњакиња је остварила укупно 57. победу у Светском купу, по чему је пета свих времена, са пет победа иза Анмари Мозер-Прел.

Шифрон је победом у Стокхолму повећала разлику у вођству у генералном поретку Светског купа у односу на другопласирану Чехињу Петру Влхову на 719 бодова.

Светски куп у женској конкуренцији наставља се предстојећег викенда у Швајцарској, у суботу је у Кран-Монтани на програму спуст, а у недељу алпска комбинација.

Што се тиче мушкараца, у Стокхолму је у уторак победио 26-годишњи Швајцарац Рамон Ценхојзнер.

Он је поновио успех од пре годину дана, а редом је побеђивао лидера у генералном поретку Светског купа Марсела Хиршера у четвртфиналу, млаго Данијела Јулеа у полуфиналу и Андреа Мирера у финалу.

У малом финалу Аустријанац Марко Шварц је победио Јулеа.

Лош дан у Шведској није угрозио позицију Хиршера у генералном поретку, има скоро 500 бодова више од Француза Алексија Пантироа.

Светски куп се наставља за викенд алпској комбинацији, супервелеслалому и велеслалому.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар