Црвена звезда: И ми једва чекамо ВАР!

Председник ФК Црвена звезда, Светозар Мијаиловић, се огласио после одлуке Суперлиге да покрене процес увођења видео технологије у српски фудбал (ВАР).  Црвено-бели подржали одлуку Заједнице Суперлигаша да се у домаћи фудбал уведе видео технологија.

Фудбал 22.02.2019 | 16:00
Црвена звезда: И ми једва чекамо ВАР!
Из Љутице Богдана поновили да нису против имплементације модерних технологија.

Скупштина Заједнице клубова Суперлиге и Прве лиге Србије усвојила је предлог Партизан да се у домаћи фудбал уведе видео технологија (ВАР), коју судије користе у циљу исправног доношења одлука.

Представници актуелног шампиона, Црвене звезде, нису били на састанку у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, али се председник црвено-белих, Светозар Мијаиловић, огласио изјавом достављеној медијима.

"Црвена звезда је увек била за увођење ВАР технологије у српски фудбал. Желимо да се суђење у Суперлиги подигне на што виши ниво. Са великим нестрпљењем очекујемо да ВАР буде имплементиран", навео је Мијаиловић.

План је да се ВАР у Србији користи од сезоне 2021/22.

ВАР стиже у Србију. Коначно. Било је различитих мишљења - ваља, не ваља, има пара, нема пара за такве "егзибиције", једни хоће, други неће. Партизан се етаблирао као клуб предводник те иницијативе, па ће многи вероватно одлуку да и Србија добије видео технологију видети као тријумф црно-белих у односу на вечитог ривала, мада Црвена звезда ниједног момента није изашла са званичним ставом да не жели увођење ВАР система. 

У сваком случају, већ смо писали, скупштина Заједнице Супер и Прве лиге Србије усвојила је предлог Партизана да се формира Радна група Заједнице и Фудбалског савеза Србије за увуђење ВАР-а на терене од Суботице до Ниша. Према том предлогу, новоформирално тело ће се састојати од четворице представника супелигаша (од којих ће један бити из црно-белог табора и то заменик генералног директора Милорад Николић, на предлог потпредседника Владимира Вулетића) и четворице из ФСС-а. Први састанак групе заказан је већ за 15 дана, кад би на столу требало да се нађе и нацрт правилника за увођење овог система.

Скупу у Старој Пазови присуствовало је 28 делегата - овога пута без представника Црвене звезде и три прволигаша - а једногласни закључак чланова елите (дакле, само клубова Суперлиге) после скоро довчасовне расправе гласи да је усвојена иницијатива Партизана за увођење ВАР-а.

Овим поводом кратко су се огласили из Љутице Богдана, поновивши још једном да немају ништа против увођења видео технологије.

"Црвена звезда је увек била за увођење ВАР технологије у српски фудбал. Желимо да се суђење у Суперлиги подигне на што виши ниво. Са великим нестрпљењем очекујемо да ВАР буде имплементиран", стоји у изјави председника клуба Светозара Мијаиловића достављеној медијима. 

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар