Crvena zvezda: I mi jedva čekamo VAR!

Predsednik FK Crvena zvezda, Svetozar Mijailović, se oglasio posle odluke Superlige da pokrene proces uvođenja video tehnologije u srpski fudbal (VAR).  Crveno-beli podržali odluku Zajednice Superligaša da se u domaći fudbal uvede video tehnologija.

Fudbal 22.02.2019 | 16:00
Crvena zvezda: I mi jedva čekamo VAR!
Iz Ljutice Bogdana ponovili da nisu protiv implementacije modernih tehnologija.

Skupština Zajednice klubova Superlige i Prve lige Srbije usvojila je predlog Partizan da se u domaći fudbal uvede video tehnologija (VAR), koju sudije koriste u cilju ispravnog donošenja odluka.

Predstavnici aktuelnog šampiona, Crvene zvezde, nisu bili na sastanku u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, ali se predsednik crveno-belih, Svetozar Mijailović, oglasio izjavom dostavljenoj medijima.

"Crvena zvezda je uvek bila za uvođenje VAR tehnologije u srpski fudbal. Želimo da se suđenje u Superligi podigne na što viši nivo. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo da VAR bude implementiran", naveo je Mijailović.

Plan je da se VAR u Srbiji koristi od sezone 2021/22.

VAR stiže u Srbiju. Konačno. Bilo je različitih mišljenja - valja, ne valja, ima para, nema para za takve "egzibicije", jedni hoće, drugi neće. Partizan se etablirao kao klub predvodnik te inicijative, pa će mnogi verovatno odluku da i Srbija dobije video tehnologiju videti kao trijumf crno-belih u odnosu na večitog rivala, mada Crvena zvezda nijednog momenta nije izašla sa zvaničnim stavom da ne želi uvođenje VAR sistema. 

U svakom slučaju, već smo pisali, skupština Zajednice Super i Prve lige Srbije usvojila je predlog Partizana da se formira Radna grupa Zajednice i Fudbalskog saveza Srbije za uvuđenje VAR-a na terene od Subotice do Niša. Prema tom predlogu, novoformiralno telo će se sastojati od četvorice predstavnika supeligaša (od kojih će jedan biti iz crno-belog tabora i to zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić, na predlog potpredsednika Vladimira Vuletića) i četvorice iz FSS-a. Prvi sastanak grupe zakazan je već za 15 dana, kad bi na stolu trebalo da se nađe i nacrt pravilnika za uvođenje ovog sistema.

Skupu u Staroj Pazovi prisustvovalo je 28 delegata - ovoga puta bez predstavnika Crvene zvezde i tri prvoligaša - a jednoglasni zaključak članova elite (dakle, samo klubova Superlige) posle skoro dovčasovne rasprave glasi da je usvojena inicijativa Partizana za uvođenje VAR-a.

Ovim povodom kratko su se oglasili iz Ljutice Bogdana, ponovivši još jednom da nemaju ništa protiv uvođenja video tehnologije.

"Crvena zvezda je uvek bila za uvođenje VAR tehnologije u srpski fudbal. Želimo da se suđenje u Superligi podigne na što viši nivo. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo da VAR bude implementiran", stoji u izjavi predsednika kluba Svetozara Mijailovića dostavljenoj medijima. 

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar