Грип однио 45 живота у Српској

Институту за јавно здравство Републике Српске током протекле седмице пријављено је да је седам пацијената преминуло од посљедица тешке акутне респираторне инфекције (САРИ).

Република Српска 19.02.2019 | 17:39
Грип однио 45 живота у Српској
Сви пацијенти су пријављени из Универзитетског клиничког центра Републике Српске, а највећи број пацијената су особе средње до старије животне доби, са бројним вишеструким и тешким коморбидитетима хроничних незаразних, али и других заразних болести.

Ниједан од преминулих пацијената није био вакцинисан против грипе, саопштили су из ИЈЗ. 

Од почетка сезоне пријављено је укупно 45 умрлих од посљедица тешке акутне респираторне инфекције.

– Поредећи податке о броју умрлих протекле седмице, са подацима из седмице која јој је претходила, уочава се наставак пада броја смртних исхода САРИ случајева. Такође, активности вируса инфлуенце су у  континуираном паду, што одговара очекиваној епидемиолошкој ситуацији за ову седмицу и период у којем се налазимо – наглашавају у ИЈЗ.

С друге стране, све три групе инфекција у овој сезони показују веће вриједности у односу на претходне сезоне у истом периоду.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

блбл

19.02.2019 17:22

А колико има смртних слуцајева у Федерацији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хана, БЛ

19.02.2019 18:01

Завод за здравство ФБиХ наводи најновији податак да је од почетка сезоне грипе до данас пријављено седам смртних случајева код којих је потврђен вирус грипе тип А. Ето бл, ово у РС је лосе, јако лосе.

Name

♥️ није камен

20.02.2019 09:43

Јесте, лоше је, много је лоше овдје. Само се тјешите мишљу и својом памећу колико је гдје помрло људи као и с тим да су то били стари, болесни, изнемогли. Имате ли душу?!

Name

посавски гониц

19.02.2019 17:42

имају паре за аута а за бесплатно вакцинисање нема е моји пензици умрите продали сте се за 50 км

ОДГОВОРИТЕ