Grip odnio 45 života u Srpskoj

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske tokom protekle sedmice prijavljeno je da je sedam pacijenata preminulo od posljedica teške akutne respiratorne infekcije (SARI).

Republika Srpska 19.02.2019 | 17:39
Grip odnio 45 života u Srpskoj
Svi pacijenti su prijavljeni iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, a najveći broj pacijenata su osobe srednje do starije životne dobi, sa brojnim višestrukim i teškim komorbiditetima hroničnih nezaraznih, ali i drugih zaraznih bolesti.

Nijedan od preminulih pacijenata nije bio vakcinisan protiv gripe, saopštili su iz IJZ. 

Od početka sezone prijavljeno je ukupno 45 umrlih od posljedica teške akutne respiratorne infekcije.

– Poredeći podatke o broju umrlih protekle sedmice, sa podacima iz sedmice koja joj je prethodila, uočava se nastavak pada broja smrtnih ishoda SARI slučajeva. Takođe, aktivnosti virusa influence su u  kontinuiranom padu, što odgovara očekivanoj epidemiološkoj situaciji za ovu sedmicu i period u kojem se nalazimo – naglašavaju u IJZ.

S druge strane, sve tri grupe infekcija u ovoj sezoni pokazuju veće vrijednosti u odnosu na prethodne sezone u istom periodu.

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

blbl

19.02.2019 18:22

A koliko ima smrtnih slucajeva u Federaciji?

ODGOVORITE
Name

Hana, BL

19.02.2019 19:01

Zavod za zdravstvo FBiH navodi najnoviji podatak da je od početka sezone gripe do danas prijavljeno sedam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđen virus gripe tip A. Eto bl, ovo u RS je lose, jako lose.

Name

♥️ nije kamen

20.02.2019 10:43

Jeste, loše je, mnogo je loše ovdje. Samo se tješite mišlju i svojom pameću koliko je gdje pomrlo ljudi kao i s tim da su to bili stari, bolesni, iznemogli. Imate li dušu?!

Name

posavski gonic

19.02.2019 18:42

imaju pare za auta a za besplatno vakcinisanje nema e moji penzici umrite prodali ste se za 50 km

ODGOVORITE