Мауро, ево ти посљедња понуда!

Уговор до 2024. године, плата 7. 000. 000 евра, али да бришемо клаузулу! Интер је дао реч и реч ће одражати, лоптица поново у дворишту голгетера и његове супруге. . .

Фудбал 22.02.2019 | 15:00
Мауро, ево ти посљедња понуда!
Италијански Калчомеркато наводи да је спортски директор Дјузепе Марота, испред комплетног менаџмента клуба, спреман да смири тензију и уз нови петогодишњи уговор стави тачку на несугласице две стране и приче око одласка.

Понуда "нероазура" је само милион евра нижа од онога што Икарди и његова супруга-агент Ванда Нара захтевају од управе клуба, али је ту и захтев да се укине откупна клаузула од 110 милиона евра која је на снази од 1. до 15. јула.

То је коначан предлог челника Интера и сада је одлука на Икардију, фудбалеру тренутно ван тима после одлуке да му се скине трака и додели голману Самиру Хандановићу.

Годишња плата није највећи проблем Икардијевима, већ скидање откупне клаузуле јер постоји интересовање Челсија, Реал Мадрида, Јувентуса.

Италијани су то лепо насловили. Није рођендански поклон, иако Мауро Икарди баш данас пуни 26 година. Још је мање у питању игра на карту емоција, јер у послу нема места сентименталности. Опет, реч је реч, а челници Интера су обећали да ће Аргентинцу понудити нови уговор упркос халабуци која претходних седмица потреса град моде.

То обећање ће испунити, па тако медији на Апенинима преносе детаље последње понуде Мауриту и његовој грамзивој супрузи Ванди Нари. Неразури ће на сто ставити уговор на пет година, до јуна 2024, чији најважнији делови се тичу финансија. Уместо досадашња 4.500.000 евра годишње плате доаставиће му предлог да по сезони инкасира мало испод 7.000.000 евра, а да са бонусима, зависно од броја голова, као и тога хоће ли славни клуб освојити "скудето", Куп Италије или опет играти Лигу шампиона може да изађе чак на 8.000.000 евра. Проблем је што је Ванда Нара месецима инсистирала на чисто 9.000.000 евра, уз додатне премије, а то је био окидач огромних тензија које су довеле до скидања траке првог стрелцу екипе и избацивања из тима за последње две такмичарске утакмице.

Чак и ако се „нађу“ око лове, највећи спор води се око клаузуле. У постојећем уговору стоји да Икардиможе да напусти „Меацу“ у пеироду од 1. до 15. јула уколико неко плати обештећење до 110.000.000 евра. Директорски тандем Бепе Марота-Пјеро Аузилио има другачије планове и жели да се клаузула модификује. Најсрећији би били кад би успели да у потпуности избришу клаузулу и тако сами одреде цену за врсног нападача, док друга опција подразумева повећање обештећења на 180.000.000 евра. У оба случаја Интер би био заштићенији него сад и то је карта за коју су челници уверени да им је најјачи штих у рукама.

Поготово што Ванда Нара, супруга и менаџер Маура Икардија, није баш у позицији да диктира услове пошто је минулих дана брутално спуштена на земљу и сад мора да игра по правилима клуба. Или да чека лето у сазнању да њен вољени неће одиграти ни минут до краја сезоне, уз бојазан да после скандала који је направила јавним мешањем у послао тренеру Лучану Спалетију и „саветима“ Мароти ризикује да било који европски великан купи Икардија. Наводно је баш тај снажан утицај жене у породици одвратио Реал Мадрид од намере да га ангажује зимус.

У сваком случају, Интер је изашао са предлогом. Лоптица је у дворишту Икардија и Ванде Наре. Морају и они да буду спремни на уступке (читај, модификована клаузула), јер није баш Мауро толико добар играч да би му клуб баш све жеље испунио.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар