Mauro, evo ti posljednja ponuda!

Ugovor do 2024. godine, plata 7. 000. 000 evra, ali da brišemo klauzulu! Inter je dao reč i reč će odražati, loptica ponovo u dvorištu golgetera i njegove supruge. . .

Fudbal 22.02.2019 | 15:00
Mauro, evo ti posljednja ponuda!
Italijanski Kalčomerkato navodi da je sportski direktor Djuzepe Marota, ispred kompletnog menadžmenta kluba, spreman da smiri tenziju i uz novi petogodišnji ugovor stavi tačku na nesuglasice dve strane i priče oko odlaska.

Ponuda "neroazura" je samo milion evra niža od onoga što Ikardi i njegova supruga-agent Vanda Nara zahtevaju od uprave kluba, ali je tu i zahtev da se ukine otkupna klauzula od 110 miliona evra koja je na snazi od 1. do 15. jula.

To je konačan predlog čelnika Intera i sada je odluka na Ikardiju, fudbaleru trenutno van tima posle odluke da mu se skine traka i dodeli golmanu Samiru Handanoviću.

Godišnja plata nije najveći problem Ikardijevima, već skidanje otkupne klauzule jer postoji interesovanje Čelsija, Real Madrida, Juventusa.

Italijani su to lepo naslovili. Nije rođendanski poklon, iako Mauro Ikardi baš danas puni 26 godina. Još je manje u pitanju igra na kartu emocija, jer u poslu nema mesta sentimentalnosti. Opet, reč je reč, a čelnici Intera su obećali da će Argentincu ponuditi novi ugovor uprkos halabuci koja prethodnih sedmica potresa grad mode.

To obećanje će ispuniti, pa tako mediji na Apeninima prenose detalje poslednje ponude Mauritu i njegovoj gramzivoj supruzi Vandi Nari. Nerazuri će na sto staviti ugovor na pet godina, do juna 2024, čiji najvažniji delovi se tiču finansija. Umesto dosadašnja 4.500.000 evra godišnje plate doastaviće mu predlog da po sezoni inkasira malo ispod 7.000.000 evra, a da sa bonusima, zavisno od broja golova, kao i toga hoće li slavni klub osvojiti "skudeto", Kup Italije ili opet igrati Ligu šampiona može da izađe čak na 8.000.000 evra. Problem je što je Vanda Nara mesecima insistirala na čisto 9.000.000 evra, uz dodatne premije, a to je bio okidač ogromnih tenzija koje su dovele do skidanja trake prvog strelcu ekipe i izbacivanja iz tima za poslednje dve takmičarske utakmice.

Čak i ako se „nađu“ oko love, najveći spor vodi se oko klauzule. U postojećem ugovoru stoji da Ikardimože da napusti „Meacu“ u peirodu od 1. do 15. jula ukoliko neko plati obeštećenje do 110.000.000 evra. Direktorski tandem Bepe Marota-Pjero Auzilio ima drugačije planove i želi da se klauzula modifikuje. Najsrećiji bi bili kad bi uspeli da u potpunosti izbrišu klauzulu i tako sami odrede cenu za vrsnog napadača, dok druga opcija podrazumeva povećanje obeštećenja na 180.000.000 evra. U oba slučaja Inter bi bio zaštićeniji nego sad i to je karta za koju su čelnici uvereni da im je najjači štih u rukama.

Pogotovo što Vanda Nara, supruga i menadžer Maura Ikardija, nije baš u poziciji da diktira uslove pošto je minulih dana brutalno spuštena na zemlju i sad mora da igra po pravilima kluba. Ili da čeka leto u saznanju da njen voljeni neće odigrati ni minut do kraja sezone, uz bojazan da posle skandala koji je napravila javnim mešanjem u poslao treneru Lučanu Spaletiju i „savetima“ Maroti rizikuje da bilo koji evropski velikan kupi Ikardija. Navodno je baš taj snažan uticaj žene u porodici odvratio Real Madrid od namere da ga angažuje zimus.

U svakom slučaju, Inter je izašao sa predlogom. Loptica je u dvorištu Ikardija i Vande Nare. Moraju i oni da budu spremni na ustupke (čitaj, modifikovana klauzula), jer nije baš Mauro toliko dobar igrač da bi mu klub baš sve želje ispunio.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar