Ратне сјекире су закопане!

Коларов никада није дао оволико голова у каријери! Капитен репрезентације Србије са седам постигнутих голова најефикаснији дефанзивац у ТОП 5 лига, а са још једним ће оборити рекорд легендарно Агостина ди Бартоломеија, који је у сезони 1982/1983. имао идентичан учинак.

Фудбал 19.02.2019 | 20:15
Ратне сјекире су закопане!
Александар Ко-ла-ров! Тако је публика на римском Олимпику синоћ узвратила на позив званичног спикера након водећег гола Вучице у мечу са Болоњом (2:1). Рома је везала трећу победу у свим такмичењима, једина је у овом колу Серије А успела да задржи корак за четвртопласираним Миланом и са далеко више самопоуздања дочекује паклене борбе у финишу сезоне.

Капитен српске репрезентације никада није био више критикован у италијанској штампи него ове сезоне, прво због скромног учинка у уводним мечевима Серије А, а недавно и због "провокација" према присталицама римског клуба, али се чини да је протекле ноћи пало помирење. Није било никаквог запаљујућег геста играча, нити било каквих транспарента и узвикивања са трибина. Једанаестерац, гол и заједничка радост. Чини се да су ратне секире између две стране коначано закопане.

"Алекс је мој брат. Навијачима могу да поручим, пошто су ми увек веровали, да ми и даље верују. Он је велики професионалац, увек даје највише од себе, понекад игра у тешким условима. Ретки су професионалци као што је он", рекао је недавно капитен Роме Данијеле де Роси, који је стао у заштиту спрког играча у тренуцима када су напади јавности били најжешћи.

Александар Коларов игра најефикаснију сезону у каријери, постигао је седам голова у Серији А и у овом тренутку је најефикаснији дефанзивац у ТОП 5 европских лига. У екипи Еузебија ди Франческа од левог бека Орлова у овом тренутку ефикаснији је само Стефан ел Шарави, а Коларов је успео и да изједначи рекорд легендарног Агостина ди Бартоломеија из сезоне 1982/1983, који је као централни дефанзивац те сезоне постигао такође седам голова. Седам голова у сезони 2015/2016. постигао је и заменик капитенаАлесандро Флоренци, који је највећи део те сезоне играо као десни бек, али је знао и да заигра на крилу, тако да се поставља питање да ли је исправно и њега рачунати у овом случају. Остали дефанзивци, попут ВалтераСамуела, Кристијана Панућија, Јона Арнеа Рисеа и Медија Бенатије, нису премашили цифру од пет постигнутих голова у једној сезони.

Коларов се међу дефанзивцима у Европи синоћним голом "одлепио" од капитена Реал Мадрида Серхија Рамоса, који је остао на цифри од шест постигнутих голова у овој сезони, а потом следе Шејн Дафи из Брајтона и Ђанлука Манћини из Аталанте са по пет. По четири су дали Кени Лала из Стразбура, Ханс Хатебур из Аталанте и Федерико Фацио из Роме.

Коларов је ове сезоне одиграо 31 утакмицу у свим такмичењима за Рому, а један погодак је дао и у националном купу. Најближи актуелном учинку био је у сезони 2009/2010, када је као леви бек Лација постогао пет голова на 41 утакмици у свим такмичењима.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар