Ratne sjekire su zakopane!

Kolarov nikada nije dao ovoliko golova u karijeri! Kapiten reprezentacije Srbije sa sedam postignutih golova najefikasniji defanzivac u TOP 5 liga, a sa još jednim će oboriti rekord legendarno Agostina di Bartolomeija, koji je u sezoni 1982/1983. imao identičan učinak.

Fudbal 19.02.2019 | 20:15
Ratne sjekire su zakopane!
Aleksandar Ko-la-rov! Tako je publika na rimskom Olimpiku sinoć uzvratila na poziv zvaničnog spikera nakon vodećeg gola Vučice u meču sa Bolonjom (2:1). Roma je vezala treću pobedu u svim takmičenjima, jedina je u ovom kolu Serije A uspela da zadrži korak za četvrtoplasiranim Milanom i sa daleko više samopouzdanja dočekuje paklene borbe u finišu sezone.

Kapiten srpske reprezentacije nikada nije bio više kritikovan u italijanskoj štampi nego ove sezone, prvo zbog skromnog učinka u uvodnim mečevima Serije A, a nedavno i zbog "provokacija" prema pristalicama rimskog kluba, ali se čini da je protekle noći palo pomirenje. Nije bilo nikakvog zapaljujućeg gesta igrača, niti bilo kakvih transparenta i uzvikivanja sa tribina. Jedanaesterac, gol i zajednička radost. Čini se da su ratne sekire između dve strane konačano zakopane.

"Aleks je moj brat. Navijačima mogu da poručim, pošto su mi uvek verovali, da mi i dalje veruju. On je veliki profesionalac, uvek daje najviše od sebe, ponekad igra u teškim uslovima. Retki su profesionalci kao što je on", rekao je nedavno kapiten Rome Danijele de Rosi, koji je stao u zaštitu sprkog igrača u trenucima kada su napadi javnosti bili najžešći.

Aleksandar Kolarov igra najefikasniju sezonu u karijeri, postigao je sedam golova u Seriji A i u ovom trenutku je najefikasniji defanzivac u TOP 5 evropskih liga. U ekipi Euzebija di Frančeska od levog beka Orlova u ovom trenutku efikasniji je samo Stefan el Šaravi, a Kolarov je uspeo i da izjednači rekord legendarnog Agostina di Bartolomeija iz sezone 1982/1983, koji je kao centralni defanzivac te sezone postigao takođe sedam golova. Sedam golova u sezoni 2015/2016. postigao je i zamenik kapitenaAlesandro Florenci, koji je najveći deo te sezone igrao kao desni bek, ali je znao i da zaigra na krilu, tako da se postavlja pitanje da li je ispravno i njega računati u ovom slučaju. Ostali defanzivci, poput ValteraSamuela, Kristijana Panućija, Jona Arnea Risea i Medija Benatije, nisu premašili cifru od pet postignutih golova u jednoj sezoni.

Kolarov se među defanzivcima u Evropi sinoćnim golom "odlepio" od kapitena Real Madrida Serhija Ramosa, koji je ostao na cifri od šest postignutih golova u ovoj sezoni, a potom slede Šejn Dafi iz Brajtona i Đanluka Manćini iz Atalante sa po pet. Po četiri su dali Keni Lala iz Strazbura, Hans Hatebur iz Atalante i Federiko Facio iz Rome.

Kolarov je ove sezone odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima za Romu, a jedan pogodak je dao i u nacionalnom kupu. Najbliži aktuelnom učinku bio je u sezoni 2009/2010, kada je kao levi bek Lacija postogao pet golova na 41 utakmici u svim takmičenjima.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar