Будимпешта: Убједљив пораз Даниловићеве!

Млада српска тенисерка, Олга Даниловић, елиминисана је на старту турнира у Будимпешти поразом од Пољакиње, Иге Швјонтек 6:3, 6:0.  Олги само три гема у Будимпешти! Олга Даниловић брзо је завршила учешће на турниру у главном граду Мађарске.

Тенис 19.02.2019 | 16:45
Будимпешта: Убједљив пораз Даниловићеве!
Даниловић је за само 65 минута изгубила од 140. тенисерке света, други пут у само месец и по дана, након што је поражена од Швјонтек и у квалификацијама за Аустралијан опен.

Србија је остала са једном такмичарком у престоници Мађарске и то Александром Крунић, која у другој рунди чека бољу из дуела Сорана Кирстеа (Румунија) - Ана Бондар (Мадјарска).

Олга Даниловић није се дуго задржала у Будимпешти.

Млада српска тенисерка поражена је у првом колу турнира у престоници Мађарске, који се игра за наградни фонд од 250.000 долара.

Олгу Даниловић је надиграла Ига Свјатек, 140. играчица света, за 65 минута - 6:3, 6:0.

Пољакиња јој је већ "узела меру" ове сезоне, у квалификацијама за Аустралијан Опен.

Чланица Фед куп тима Србије пружила је нешто жешћи отпор 26 места лошије пласираној ривалки на WТА листи у првом сету, у којем није искористила две брејк прилике, док је у другом Пољакиња доминирала на терену.

Олга је забележила чак девет дуплих грешака на мечу.

Младој српској тенисерки то је четврти турнир у 2019. години и четврти пораз у првом мечу.

Елиминацију на старту квалификација доживела је и на првом мечу сезоне у Бризбејну од Луси Храдецке, а на турниру у Санкт Петербургу, на којем је крајем јануара наступала захваљујући специјалној позивници организатора избацила ју је Рускиња Вероника Кудерметова.

Сватекова, која је кроз квалификације изборила пласман у главну рунду такмичења, у другој рунди састаће се са победницом дуела између Алисон Ван Ујтванк, која је први носилац, и Вере Звонареве.

На турниру у Будимешти наступа и Александра Крунић, која је четврти фаворит за освајање пехара.

Она је успешно стартовала, победивши у првој рунди Немицу Тамару Корпач у два сета (6:0, 7:5).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар