Budimpešta: Ubjedljiv poraz Danilovićeve!

Mlada srpska teniserka, Olga Danilović, eliminisana je na startu turnira u Budimpešti porazom od Poljakinje, Ige Švjontek 6:3, 6:0.  Olgi samo tri gema u Budimpešti! Olga Danilović brzo je završila učešće na turniru u glavnom gradu Mađarske.

Tenis 19.02.2019 | 16:45
Budimpešta: Ubjedljiv poraz Danilovićeve!
Danilović je za samo 65 minuta izgubila od 140. teniserke sveta, drugi put u samo mesec i po dana, nakon što je poražena od Švjontek i u kvalifikacijama za Australijan open.

Srbija je ostala sa jednom takmičarkom u prestonici Mađarske i to Aleksandrom Krunić, koja u drugoj rundi čeka bolju iz duela Sorana Kirstea (Rumunija) - Ana Bondar (Madjarska).

Olga Danilović nije se dugo zadržala u Budimpešti.

Mlada srpska teniserka poražena je u prvom kolu turnira u prestonici Mađarske, koji se igra za nagradni fond od 250.000 dolara.

Olgu Danilović je nadigrala Iga Svjatek, 140. igračica sveta, za 65 minuta - 6:3, 6:0.

Poljakinja joj je već "uzela meru" ove sezone, u kvalifikacijama za Australijan Open.

Članica Fed kup tima Srbije pružila je nešto žešći otpor 26 mesta lošije plasiranoj rivalki na WTA listi u prvom setu, u kojem nije iskoristila dve brejk prilike, dok je u drugom Poljakinja dominirala na terenu.

Olga je zabeležila čak devet duplih grešaka na meču.

Mladoj srpskoj teniserki to je četvrti turnir u 2019. godini i četvrti poraz u prvom meču.

Eliminaciju na startu kvalifikacija doživela je i na prvom meču sezone u Brizbejnu od Lusi Hradecke, a na turniru u Sankt Peterburgu, na kojem je krajem januara nastupala zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora izbacila ju je Ruskinja Veronika Kudermetova.

Svatekova, koja je kroz kvalifikacije izborila plasman u glavnu rundu takmičenja, u drugoj rundi sastaće se sa pobednicom duela između Alison Van Ujtvank, koja je prvi nosilac, i Vere Zvonareve.

Na turniru u Budimešti nastupa i Aleksandra Krunić, koja je četvrti favorit za osvajanje pehara.

Ona je uspešno startovala, pobedivši u prvoj rundi Nemicu Tamaru Korpač u dva seta (6:0, 7:5).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar