Група терориста са мигрантима

Служба за послове са странцима БиХ данас је објавила да је у прва два мјесеца 2019. године, на подручју Бихаћа и Сарајева лоцирала и под надзор у Имиграциони центар Службе у Источном Сарајеву смјестила шест миграната поријеклом из Авганистана, од којих се пет миграната доводи у везу са међународним тероризмом, док се шести мигрант доводи у везу са кријумчарењем миграната и организованим криминалом.

Босна и Херцеговина 19.02.2019 | 13:05
Група терориста са мигрантима
"То је тачна информација да је њих пет или шест идентификовано да су на одређен начин повезани са тероризмом и неким терористичким активностима. Тренутно се налазе у Имиграционом центру у Источном Сарајеву и онемогућена им је слобода кретања. Провјеравају се друге чињенице и околности, илегално су ушли у БиХ. Провјеравамо читав тај њихов пут и кад се склопи читава прича донијет ћемо одлуку о њиховој судбини", казао је министар безбједности у СМ БиХ Драган Мектић новинарима у Сарајеву.

Инспектори за странце су наведене особе лоцирали на основу предузимања појачаних мјера и радњи профилисања безбједносно интересантних особа међу мигрантима те кроз сарадњу и размјену информација Службе са домаћим и међународним партнерима, првенствено кроз размјену биометријских података.

Ради се о о особама иницијала Г. Р. З. (34), Н. С. С. (30), К. Q. (23) и Ф. А. А. (25), који представљају пријетњу јавном поретку и безбједности БиХ као и особама иницијала З. У. (22), С. А. (24), за које Служба тренутно у сарадњи са партнерским агенцијама и земљама поријекла проводи поступак потврђивања идентитета као и утврђивања свих осталих чињеница неопходних за удаљење истих са територије БиХ, на основу претходно изречених мјера протјеривања.



(БН/Н1)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лија

19.02.2019 13:01

Гдје је сад она прича од прије годину дана, када је министар изјављивао да власт у Републици Српској намјерно увеличава опасност од најезде миграната и да се то обилато користи у политичке сврхе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.02.2019 13:55

Од куда имигранти у Републици Српској Бијељина Прњавор Бањалука када полиција Републике Српске казу да они то неце дозволити.

Name

Вук

19.02.2019 14:24

Лупас глупости лисце, цовјек је у праву.Ко је рекао да су све постењаци , људи има свакојаких, на толико миграната то је мало, ста су то они урадили у РС-у ментоле.Ал ето Бурле казе да мозе сам са њима да не треба помоц на граници.Мозес бити лицемјер колко хоцес ал Србија нам их само трпа, или они бјезе из ЕУ у БиХ, да не увриједимо насу мацеху.

Name

Патриота

19.02.2019 15:26

Неспособан министар одмах га треба смијенити. Све је упропастио,он би могао да ради као полицајац какав црни министар. Затвори мајсторе границу до Србије ионако оружане снаге узимају паре за ниста и неће бити проблема с мигрантима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

19.02.2019 17:28

Како цес затворити?Да вам није донација и дознака из иностранства поцркали би од глади.Бус је не мозе затворити а не најсиромаснија дрзава у Европи.Премда си "патриота" не би требао толико лупетати.

Name

Касно Мектицу

20.02.2019 01:15

Мектицу, сјецас ли се ста си говорио просле година на питања новинара у вези избјеглица. Говорио си да избјеглица нема, да су то само прице за јефтине предизборне поене. А њсмијесније је било кад си рекао наовинатима "пуна вам је глава избјеглица". А, сада друга прица. Озбиљност избјеглицке кризе постоји не само сад него вец висе од годину дана, наиме када су се појавиле прве избјеглице.

ОДГОВОРИТЕ