Grupa terorista sa migrantima

Služba za poslove sa strancima BiH danas je objavila da je u prva dva mjeseca 2019. godine, na području Bihaća i Sarajeva locirala i pod nadzor u Imigracioni centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata porijeklom iz Avganistana, od kojih se pet migranata dovodi u vezu sa međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu sa krijumčarenjem migranata i organizovanim kriminalom.

Bosna i Hercegovina 19.02.2019 | 13:05
Grupa terorista sa migrantima
"To je tačna informacija da je njih pet ili šest identifikovano da su na određen način povezani sa terorizmom i nekim terorističkim aktivnostima. Trenutno se nalaze u Imigracionom centru u Istočnom Sarajevu i onemogućena im je sloboda kretanja. Provjeravaju se druge činjenice i okolnosti, ilegalno su ušli u BiH. Provjeravamo čitav taj njihov put i kad se sklopi čitava priča donijet ćemo odluku o njihovoj sudbini", kazao je ministar bezbjednosti u SM BiH Dragan Mektić novinarima u Sarajevu.

Inspektori za strance su navedene osobe locirali na osnovu preduzimanja pojačanih mjera i radnji profilisanja bezbjednosno interesantnih osoba među migrantima te kroz saradnju i razmjenu informacija Službe sa domaćim i međunarodnim partnerima, prvenstveno kroz razmjenu biometrijskih podataka.

Radi se o o osobama inicijala G. R. Z. (34), N. S. S. (30), K. Q. (23) i F. A. A. (25), koji predstavljaju prijetnju javnom poretku i bezbjednosti BiH kao i osobama inicijala Z. U. (22), S. A. (24), za koje Služba trenutno u saradnji sa partnerskim agencijama i zemljama porijekla provodi postupak potvrđivanja identiteta kao i utvrđivanja svih ostalih činjenica neophodnih za udaljenje istih sa teritorije BiH, na osnovu prethodno izrečenih mjera protjerivanja.



(BN/N1)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Лија

19.02.2019 13:01

Гдје је сад она прича од прије годину дана, када је министар изјављивао да власт у Републици Српској намјерно увеличава опасност од најезде миграната и да се то обилато користи у политичке сврхе.

ODGOVORITE
Name

Re

19.02.2019 13:55

Od kuda imigranti u Republici Srpskoj Bijeljina Prnjavor Banjaluka kada policija Republike Srpske kazu da oni to nece dozvoliti.

Name

Vuk

19.02.2019 14:24

Lupas gluposti lisce, covjek je u pravu.Ko je rekao da su sve postenjaci , ljudi ima svakojakih, na toliko migranata to je malo, sta su to oni uradili u RS-u mentole.Al eto Burle kaze da moze sam sa njima da ne treba pomoc na granici.Mozes biti licemjer kolko hoces al Srbija nam ih samo trpa, ili oni bjeze iz EU u BiH, da ne uvrijedimo nasu macehu.

Name

Patriota

19.02.2019 15:26

Nesposoban ministar odmah ga treba smijeniti. Sve je upropastio,on bi mogao da radi kao policajac kakav crni ministar. Zatvori majstore granicu do Srbije ionako oružane snage uzimaju pare za nista i neće biti problema s migrantima.

ODGOVORITE
Name

Milos

19.02.2019 17:28

Kako ces zatvoriti?Da vam nije donacija i doznaka iz inostranstva pocrkali bi od gladi.Bus je ne moze zatvoriti a ne najsiromasnija drzava u Evropi.Premda si "patriota" ne bi trebao toliko lupetati.

Name

Kasno Mekticu

20.02.2019 01:15

Mekticu, sjecas li se sta si govorio prosle godina na pitanja novinara u vezi izbjeglica. Govorio si da izbjeglica nema, da su to samo price za jeftine predizborne poene. A njsmijesnije je bilo kad si rekao naovinatima "puna vam je glava izbjeglica". A, sada druga prica. Ozbiljnost izbjeglicke krize postoji ne samo sad nego vec vise od godinu dana, naime kada su se pojavile prve izbjeglice.

ODGOVORITE