ФА Куп: Нови шамар за Сарија и Челси, Оле слави!

Манчестер јунајтед елиминисао Челси у осмини финала ФА купа победом 2:0 на Стамфорд Бриџу.  Маурицио, време ти је истекло. . . Погба и Јунајтед се шалили с Челсијем на Стамфорд Бриџу! Ђаволи се пласирали у четвртфинале ФА купа.

Фудбал 18.02.2019 | 22:38
ФА Куп: Нови шамар за Сарија и Челси, Оле слави!
Када не иде, онда баш не иде, а када ствари измакну контроли, онда је време за промене. Маурицио Сари можда игра оку пријатан фудбал, али од естетске лепоте се не живи, понајвише јер Челси лагано тоне све дубље. Можда му треба још времена да свој систем потпуно имплементира у Челсијев ДНК, можда му је потребна дужа клупа са играчима који савршено могу да разумеју његов стил и начин размишљања, али када водиш бившег енглеског и европског шампиона, тим саткан од неколико страшних играча, онда се ипак очекује много више и то одмах.

Челсијев „манчестерски“ кошмар навратио се и ове вечери, пошто се Јунајтед нашалио са Плавцима насред Стамфорд Бриџа и славио са практично рутинских 2:0 (2:0) за пласман у четвртфинале ФА купа. Тим из Западног Лондона сада има само још шансу да освоји неки трофеј у финалу Лига купа против Манчестер Ситија 24. фебруара и да евентуално проба да узме Лигу Европе и тако се врати у Лигу шампиона. Како Челси игра последњих недеља, то заиста делује као научна фантастика...

Јунајтедов тријумф на Бриџу има потпис Пола Погбе. Француз је поново био осовина Јунајтедове игре, чак и у моменту када је Оле Гунар Солскјер мало промешао карте, али Погба није мењао свој приступ ни за педаљ, иако је Јунајтеду сада много важнија трка за четвртим местом и Лигом шампиона, односно реванш сусрет осмине финала елитног такмичења у Паризу...

Све на Бриџу почастио је са асистенцијом за гол Андера Ерере у 31. минуту, а онда је и сам погодио мету после доброг ударца главом на асистенцију Маркуса Рашфорда. Мада је Погба био тај преломни фактор утакмице, одличну утакмицу иза себе оставио је и Ерера. Загосподарио је средином терена и "похапсио" играче Челсија, натерао их да на терену изгледају као суви просек, јер поред њега готово да нису могли да прођу. Своју добру игру зачинио је голом, а све то би могло да га одведе до новог уговора са Јунајтедом, на који се толико дуго чека. 

Имао је Челси својих шанси, није да није. Али, све је то било млако. Најозбиљније ситуације догодиле су се пре Ерериног поготка, када је Давид Луиз са преко 25 метара распалио из слободног ударца с леве стране. Послао је незгодну лопту ка Серхију Ромеру, овај је успео да је избоксује, али је убрзо налетео Педро који је из све снаге распалио из волеја, али је Аргентинац успео правовремено да реагује. Још неколико полуприлика имао је Гонзало Игуаин, а на крају ће остати да Челси није имао шут у оквир гола у другом полувремену. И то на свом терену, што је у неким претходним годинама било апсолутно незамисливо, ма ко био на другој страни терена. То најбоље зна легендарни капитен Џон Тери, који је вечерас из свечане ложе посматрао како његови бивши саиграчи падају на колена...

Челсију је под хитно потребно отрежњење и некакав рестарт система. Да ли кроз отказ тренеру, што би опет значило постављање новог система - помиње се могући долазак Зинедина Зидана, али да ли је то реално? - или бар кроз успостављање нормалног рада клуба, поготово у функционисању на трансфер пијаци и коначној синхронизацији жеља према ономе што Сари, или неко други, захтева. Манчестер јунајтед је после лекције од Пари Сен Жермена нешто слично направио Челсију и добио леп замајац пред реванш на Парку принчева. Оле Гунар Солскјер дефинитивно ради добар посао, све под будним оком сер Алекса Фергусона који га у стопу прати и надгледа његов нови живот у Манчестеру. 

Све је јасно!

Манчестер јунајтед играће шести пут узастопно у четвртфиналу ФА купа, Челси, иначе бранилац трофеја, ће први пут после четири године стати пре четвртфинала у најмасовнијем енглеском такмичењу.

Оле Гунар Солксјер је дефинитивно препородио "црвене ђаволе" и они поново личе на победнички строј, који је од његовог именовања изгубио само недавно у Лиги шампиона од Пари сен Жермена.

Маурицио Сари, вероватно, броји последње дане на Стамфорд Бриџу. Ако су му навијачи и у клубу некако опростили катастрофу у Манчестеру, када је Сити прегазио "плавце" победивши их 6:0, испадање из ФА купа неће. Уосталом, утакмица против Јунајтеда је у енглеским медијима и проглашена као кључни испит за Италијана.

Питање победника је решено у првом полувремену. Две лоше реакције одбране домаћина скупо су коштале Челси. Јунак је свакако био Пол Погба, асистент и стрелац за "ђаволе".

Француз је у 31. минуту прелепом "кифлом" са леве стране погодио у главу Андера Ереру, који се само поклонио пред Кепом и погодио мрежу. Нису фанови Манчестер јунајтеда дуго чекали на ново славље. Тачније, спремали су се за паузу када је Маркус Рашфорд уочио рупу у растрзаној одбрани домаћина и у њој слободног Погбу.

Француз се бацио и са раширеним рукама остао да лежи на трави, док су му у сусрет долазили саиграчи како би прославили погодак.

Немања Матић био је у саставу Манчестер јунајтеда од првог до последњег минута. Одиграо је врло добро, иако је већ од 15. минута био оптерећен жути картоном.

Челси је у другом полувремену нападао, али није стварао шансе. Оне повољне за домаћина видели смо у првом делу. А то су: Шутеви Давида Луиза из слободног ударца и Педров покушај у наставку акције, односно одличан трзај главом Гонзала Игуаина, који је завршио поред стативе.

Укупно 20 трофеја у ФА купу

ЧЕЛСИ (8): 1969–70, 1996–97, 1999–2000, 2006–07, 2008–09, 2009–10, 2011–12, 2017–18

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД (12): 1908–09, 1947–48, 1962–63, 1976–77, 1982–83, 1984–85, 1989–90, 1993–94, 1995–96, 1998–99, 2003–04, 2015–16

Пласман у четвртфинале до сада су обезбедили: Вотфорд, Брајтон, Милвол, Манчестер сити, Вулверхемптон, Кристал Палас и Свонси.

ЧЕЛСИ: Аризабалага - Азпиликуета (од 82' Запакоста), Луиз, Ридигер, Алонсо - Канте, Жоржињо, Ковачић (од 71' Баркли) - Педро (од 58' Вилијан) , Азар, Игуаин.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД: Ромеро - Јанг, Линделоф, Смолинг, Шоу - Ерера, Матић, Погба - Мата (од 76' Переира), Рашфорд (90+3' Мектоминеј), Лукаку (од 73' Санчез).

ФА КУП, 1/8 финала

Петак

КПР - Вотфорд 0:1 (0:1)
/Капуе 45+1/

Субота

Брајтон - Дерби 2:1 (1:0)
/Нокарт 33, Локадија 45 – Кол 81/

Вимблдон - Милвол 0:1 (0:1)
/Валас 5/

Њупорт -  Манчестер Сити 1:4 (0:0)
/Амонд 88 - Сане 51, Фоден 75, 90, Марез 94/

Недеља

Бристол Сити - Вулверхемптон 0:1 (0:1)
/Каваљеро 28/

Свонси - Брентфорд 4:1 (0:1) 
/Данијелс 49. аутогол, Џејмс 53, Селина 67, Бејерс 90 - Воткинс 28/

Донкастер - Кристал Палас 0:2 (0:2)
/Шлуп 8, Мејер 45+2/ 

Понедељак

Челси - Манчестер јунајтед 0:2 (0:2)
/Ерера 31, Погба 45/

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар