FA Kup: Novi šamar za Sarija i Čelsi, Ole slavi!

Mančester junajted eliminisao Čelsi u osmini finala FA kupa pobedom 2:0 na Stamford Bridžu.  Mauricio, vreme ti je isteklo. . . Pogba i Junajted se šalili s Čelsijem na Stamford Bridžu! Đavoli se plasirali u četvrtfinale FA kupa.

Fudbal 18.02.2019 | 22:38
FA Kup: Novi šamar za Sarija i Čelsi, Ole slavi!
Kada ne ide, onda baš ne ide, a kada stvari izmaknu kontroli, onda je vreme za promene. Mauricio Sari možda igra oku prijatan fudbal, ali od estetske lepote se ne živi, ponajviše jer Čelsi lagano tone sve dublje. Možda mu treba još vremena da svoj sistem potpuno implementira u Čelsijev DNK, možda mu je potrebna duža klupa sa igračima koji savršeno mogu da razumeju njegov stil i način razmišljanja, ali kada vodiš bivšeg engleskog i evropskog šampiona, tim satkan od nekoliko strašnih igrača, onda se ipak očekuje mnogo više i to odmah.

Čelsijev „mančesterski“ košmar navratio se i ove večeri, pošto se Junajted našalio sa Plavcima nasred Stamford Bridža i slavio sa praktično rutinskih 2:0 (2:0) za plasman u četvrtfinale FA kupa. Tim iz Zapadnog Londona sada ima samo još šansu da osvoji neki trofej u finalu Liga kupa protiv Mančester Sitija 24. februara i da eventualno proba da uzme Ligu Evrope i tako se vrati u Ligu šampiona. Kako Čelsi igra poslednjih nedelja, to zaista deluje kao naučna fantastika...

Junajtedov trijumf na Bridžu ima potpis Pola Pogbe. Francuz je ponovo bio osovina Junajtedove igre, čak i u momentu kada je Ole Gunar Solskjer malo promešao karte, ali Pogba nije menjao svoj pristup ni za pedalj, iako je Junajtedu sada mnogo važnija trka za četvrtim mestom i Ligom šampiona, odnosno revanš susret osmine finala elitnog takmičenja u Parizu...

Sve na Bridžu počastio je sa asistencijom za gol Andera Erere u 31. minutu, a onda je i sam pogodio metu posle dobrog udarca glavom na asistenciju Markusa Rašforda. Mada je Pogba bio taj prelomni faktor utakmice, odličnu utakmicu iza sebe ostavio je i Erera. Zagospodario je sredinom terena i "pohapsio" igrače Čelsija, naterao ih da na terenu izgledaju kao suvi prosek, jer pored njega gotovo da nisu mogli da prođu. Svoju dobru igru začinio je golom, a sve to bi moglo da ga odvede do novog ugovora sa Junajtedom, na koji se toliko dugo čeka. 

Imao je Čelsi svojih šansi, nije da nije. Ali, sve je to bilo mlako. Najozbiljnije situacije dogodile su se pre Ererinog pogotka, kada je David Luiz sa preko 25 metara raspalio iz slobodnog udarca s leve strane. Poslao je nezgodnu loptu ka Serhiju Romeru, ovaj je uspeo da je izboksuje, ali je ubrzo naleteo Pedro koji je iz sve snage raspalio iz voleja, ali je Argentinac uspeo pravovremeno da reaguje. Još nekoliko poluprilika imao je Gonzalo Iguain, a na kraju će ostati da Čelsi nije imao šut u okvir gola u drugom poluvremenu. I to na svom terenu, što je u nekim prethodnim godinama bilo apsolutno nezamislivo, ma ko bio na drugoj strani terena. To najbolje zna legendarni kapiten Džon Teri, koji je večeras iz svečane lože posmatrao kako njegovi bivši saigrači padaju na kolena...

Čelsiju je pod hitno potrebno otrežnjenje i nekakav restart sistema. Da li kroz otkaz treneru, što bi opet značilo postavljanje novog sistema - pominje se mogući dolazak Zinedina Zidana, ali da li je to realno? - ili bar kroz uspostavljanje normalnog rada kluba, pogotovo u funkcionisanju na transfer pijaci i konačnoj sinhronizaciji želja prema onome što Sari, ili neko drugi, zahteva. Mančester junajted je posle lekcije od Pari Sen Žermena nešto slično napravio Čelsiju i dobio lep zamajac pred revanš na Parku prinčeva. Ole Gunar Solskjer definitivno radi dobar posao, sve pod budnim okom ser Aleksa Fergusona koji ga u stopu prati i nadgleda njegov novi život u Mančesteru. 

Sve je jasno!

Mančester junajted igraće šesti put uzastopno u četvrtfinalu FA kupa, Čelsi, inače branilac trofeja, će prvi put posle četiri godine stati pre četvrtfinala u najmasovnijem engleskom takmičenju.

Ole Gunar Solksjer je definitivno preporodio "crvene đavole" i oni ponovo liče na pobednički stroj, koji je od njegovog imenovanja izgubio samo nedavno u Ligi šampiona od Pari sen Žermena.

Mauricio Sari, verovatno, broji poslednje dane na Stamford Bridžu. Ako su mu navijači i u klubu nekako oprostili katastrofu u Mančesteru, kada je Siti pregazio "plavce" pobedivši ih 6:0, ispadanje iz FA kupa neće. Uostalom, utakmica protiv Junajteda je u engleskim medijima i proglašena kao ključni ispit za Italijana.

Pitanje pobednika je rešeno u prvom poluvremenu. Dve loše reakcije odbrane domaćina skupo su koštale Čelsi. Junak je svakako bio Pol Pogba, asistent i strelac za "đavole".

Francuz je u 31. minutu prelepom "kiflom" sa leve strane pogodio u glavu Andera Ereru, koji se samo poklonio pred Kepom i pogodio mrežu. Nisu fanovi Mančester junajteda dugo čekali na novo slavlje. Tačnije, spremali su se za pauzu kada je Markus Rašford uočio rupu u rastrzanoj odbrani domaćina i u njoj slobodnog Pogbu.

Francuz se bacio i sa raširenim rukama ostao da leži na travi, dok su mu u susret dolazili saigrači kako bi proslavili pogodak.

Nemanja Matić bio je u sastavu Mančester junajteda od prvog do poslednjeg minuta. Odigrao je vrlo dobro, iako je već od 15. minuta bio opterećen žuti kartonom.

Čelsi je u drugom poluvremenu napadao, ali nije stvarao šanse. One povoljne za domaćina videli smo u prvom delu. A to su: Šutevi Davida Luiza iz slobodnog udarca i Pedrov pokušaj u nastavku akcije, odnosno odličan trzaj glavom Gonzala Iguaina, koji je završio pored stative.

Ukupno 20 trofeja u FA kupu

ČELSI (8): 1969–70, 1996–97, 1999–2000, 2006–07, 2008–09, 2009–10, 2011–12, 2017–18

MANČESTER JUNAJTED (12): 1908–09, 1947–48, 1962–63, 1976–77, 1982–83, 1984–85, 1989–90, 1993–94, 1995–96, 1998–99, 2003–04, 2015–16

Plasman u četvrtfinale do sada su obezbedili: Votford, Brajton, Milvol, Mančester siti, Vulverhempton, Kristal Palas i Svonsi.

ČELSI: Arizabalaga - Azpilikueta (od 82' Zapakosta), Luiz, Ridiger, Alonso - Kante, Žoržinjo, Kovačić (od 71' Barkli) - Pedro (od 58' Vilijan) , Azar, Iguain.

MANČESTER JUNAJTED: Romero - Jang, Lindelof, Smoling, Šou - Erera, Matić, Pogba - Mata (od 76' Pereira), Rašford (90+3' Mektominej), Lukaku (od 73' Sančez).

FA KUP, 1/8 finala

Petak

KPR - Votford 0:1 (0:1)
/Kapue 45+1/

Subota

Brajton - Derbi 2:1 (1:0)
/Nokart 33, Lokadija 45 – Kol 81/

Vimbldon - Milvol 0:1 (0:1)
/Valas 5/

Njuport -  Mančester Siti 1:4 (0:0)
/Amond 88 - Sane 51, Foden 75, 90, Marez 94/

Nedelja

Bristol Siti - Vulverhempton 0:1 (0:1)
/Kavaljero 28/

Svonsi - Brentford 4:1 (0:1) 
/Danijels 49. autogol, Džejms 53, Selina 67, Bejers 90 - Votkins 28/

Donkaster - Kristal Palas 0:2 (0:2)
/Šlup 8, Mejer 45+2/ 

Ponedeljak

Čelsi - Mančester junajted 0:2 (0:2)
/Erera 31, Pogba 45/

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar