Званично: Про Пјаћенца избачена из Серије Ц!

Стављена тачка на скандал који је потресао фудбалску Италију.  Изгубили 20:0, па избачени из лиге! Про Пјаћенца више није члан Серије Ц, епилог је скандала који је виђен протеклог викенда на Апенинском полуострву.

Фудбал 19.02.2019 | 19:45
Званично: Про Пјаћенца избачена из Серије Ц!
Малени италијански нижелигаш Про Пјаћенца, који је током викенда достигао популарност светских размера, званично је избачен ове вечери из Серије Ц.

За оне који не знају (ако још има таквих), овај тим поражен је у суботу од Кунеа са 20:0 у првенственој утакмици у којој су извели само осам играча на терен. Фудбалери Про Пјаћенце нису били плаћени целе сезоне, а да се нису појавили на утакмици били би ионако избачени из лиге.

Пробали су некако да преживе, склепали тим од седам тинејџера уз помоћ физотерапеута, а нису имали ни тренера, па је званични представник клуба на утакмици био њихов 19-годишњи капитен. Ипак, све је то било узалуд... 

Само седам фудбалера и њихов физиотерапеут, који је чак играо, дошли су на гостовање у Кунео и на тај начин покушали да избјегну аутоматску казну уколико не одиграју четири утакмице заредом.

Играчи Про Пјаћенце су у штрајку због неисплаћених плата, а покушај челника клуба да играју са неколицином тинејџера завршио се како се могло и наслутити – избацивањем из лиге.

Осим тога, клуб је кажњен са 30.000 евра, а сви њихови резултати ове сезоне су избрисани.

„Желимо да нагласимо да је свјесно, учестало кршење правила од стране Про пјаћенце неприхватљиво и да нарушава суштину спортског надметања, а таквим понашањем натјерали су своје и противничке играче да учествују у утакмици која је била права фарса, па и представљала опасност за недовољно припремљене учеснике“, саопштено је из руководства Серије С, Лега Про.

У Про Пјаћенци су прилично мирно прихватили казну.

"Дао сам све од себе. Жалим што је завршило овако, али морало је. С обзиром да сам именован прије пар дана нисам имао времена да урадим нешто више. Покушали смо све, а да смо добили више времена увјерен сам да бисмо успјели оформити нови тим. Прихватам своју одговорност. Што се тиче жалбе, то је до предсједника клува, али чак и да се жалимо, превише би потрајало доношење одлуке“, рекао је генерални менаџер Про Пјаћенце, Кармине Палумбо.

Иако се током данашњег дана појавила информација о одузимању осам бодова и само финансијској казни, ове вечери је одлучено да се Про Пјаћенца дефинитивно избаци из Леге Про, да јој се избришу сви досадашњи резултати, а да се свака наредна утакмица региструје службеним резултатом 3:0 и потом не урачуна у табелу.

Тиме је стављена тачка на скандал који је потресао фудбалску Италију.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар