Zvanično: Pro Pjaćenca izbačena iz Serije C!

Stavljena tačka na skandal koji je potresao fudbalsku Italiju.  Izgubili 20:0, pa izbačeni iz lige! Pro Pjaćenca više nije član Serije C, epilog je skandala koji je viđen proteklog vikenda na Apeninskom poluostrvu.

Fudbal 19.02.2019 | 19:45
Zvanično: Pro Pjaćenca izbačena iz Serije C!
Maleni italijanski niželigaš Pro Pjaćenca, koji je tokom vikenda dostigao popularnost svetskih razmera, zvanično je izbačen ove večeri iz Serije C.

Za one koji ne znaju (ako još ima takvih), ovaj tim poražen je u subotu od Kunea sa 20:0 u prvenstvenoj utakmici u kojoj su izveli samo osam igrača na teren. Fudbaleri Pro Pjaćence nisu bili plaćeni cele sezone, a da se nisu pojavili na utakmici bili bi ionako izbačeni iz lige.

Probali su nekako da prežive, sklepali tim od sedam tinejdžera uz pomoć fizoterapeuta, a nisu imali ni trenera, pa je zvanični predstavnik kluba na utakmici bio njihov 19-godišnji kapiten. Ipak, sve je to bilo uzalud... 

Samo sedam fudbalera i njihov fizioterapeut, koji je čak igrao, došli su na gostovanje u Kuneo i na taj način pokušali da izbjegnu automatsku kaznu ukoliko ne odigraju četiri utakmice zaredom.

Igrači Pro Pjaćence su u štrajku zbog neisplaćenih plata, a pokušaj čelnika kluba da igraju sa nekolicinom tinejdžera završio se kako se moglo i naslutiti – izbacivanjem iz lige.

Osim toga, klub je kažnjen sa 30.000 evra, a svi njihovi rezultati ove sezone su izbrisani.

„Želimo da naglasimo da je svjesno, učestalo kršenje pravila od strane Pro pjaćence neprihvatljivo i da narušava suštinu sportskog nadmetanja, a takvim ponašanjem natjerali su svoje i protivničke igrače da učestvuju u utakmici koja je bila prava farsa, pa i predstavljala opasnost za nedovoljno pripremljene učesnike“, saopšteno je iz rukovodstva Serije S, Lega Pro.

U Pro Pjaćenci su prilično mirno prihvatili kaznu.

"Dao sam sve od sebe. Žalim što je završilo ovako, ali moralo je. S obzirom da sam imenovan prije par dana nisam imao vremena da uradim nešto više. Pokušali smo sve, a da smo dobili više vremena uvjeren sam da bismo uspjeli oformiti novi tim. Prihvatam svoju odgovornost. Što se tiče žalbe, to je do predsjednika kluva, ali čak i da se žalimo, previše bi potrajalo donošenje odluke“, rekao je generalni menadžer Pro Pjaćence, Karmine Palumbo.

Iako se tokom današnjeg dana pojavila informacija o oduzimanju osam bodova i samo finansijskoj kazni, ove večeri je odlučeno da se Pro Pjaćenca definitivno izbaci iz Lege Pro, da joj se izbrišu svi dosadašnji rezultati, a da se svaka naredna utakmica registruje službenim rezultatom 3:0 i potom ne uračuna u tabelu.

Time je stavljena tačka na skandal koji je potresao fudbalsku Italiju.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar