"Играће се и послије Федерера, Надала и Ђоковића!"

Стефан Едберг сматра да тенис има будућност након што тројица најбољих одлуче да се повуку.

Тенис 28.02.2019 | 18:30
"Играће се и послије Федерера, Надала и Ђоковића!"
Роџер Федерер, Рафаел Надал и Новак Ђоковић прешли су 30 година, али упркос томе и даље воде главну ријеч у свјетском тенису.

Од 2006. године, њих тројица освојили су 45 гренд слем титула од укупно 53, а уз њих трофеје су освајала још само четворица играча - Енди Мареј и Стен Вавринка по три, а по једну Хуан Мартин дел Потро и Марин Чилић.

Посљедњих година, нарочито послије здравствених проблема Ђоковића и Надала, али и због чињенице да Федерер има 37 година, све чешће се прича о крају њихове каријере и о томе колико ће то утицати на квалитет, али и атрактивност тениса.

Њихови мечеви, нарочито међусобни дуели су епски, и многи од њих сврстани су међу највеће у историји тениса.

Шта ће бити када се велика тројка повуче?

Многи сматрају да ће то бити велики губитак за тенис, док други оцјењују да ће њихова мјеста преузети неки нови, млађи и талентовани момци, који имају "штофа" за велика дјела.

Заговорник приче да ће тенис трајати и послије Федерера, Надала и Ђоковића, је и Стефан Едберг.

"Тенис има будућност", поручио је Швеђанин, који је у каријери освојио шест гренд слемова.

"Њихова доминација је заиста огромна. Биће потребно вријеме да нова генерација крене напријед, али тенис је довољно јак да се носи са промјеном, када год она дође", рекао је Едберг, који је својевремено тренирао Федерера.

Он каже да АТП већ годинама увођењем неких новитета да допринесе атрактивности тог спорта, али да у томе не би требало претјерати.

"Свакако да треба уносити промјене, експериментисати, али никако не смије да се заборави суштина тог спорта. Разумијем мотивацију, јавност жели брзе резултате, али тенис живи и од своје традиције и треба бити опрезан", поручио је Едберг, који у каријери освајао по два пехара на Аустралијан Опен, Вимблдону и УС Опену, а једино никада није подигао трофеј на Ролан Гаросу, иако је 1989. играо финале.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар