Договор Бенфике и Ајнтрахта...

На Луж иде и 20 одсто од наредне Јовићеве продаје! Лисабонски Орлови би могли озбиљно да зараде од српског нападача!

Фудбал 21.02.2019 | 13:00
Договор Бенфике и Ајнтрахта...
Реал Мадрид, Барселона, Челси, Бајерн... Још је рано за доношење закључака, али после свега што смо могли да прочитамо о Луки Јовићу ових дана имамо обећање да ће српски вундеркинд заталасати летњу фудбалску пијацу.

Али, пре него што се то догоди, Јовић ће све ближи томе да већ сада подигне прашину због пакта који праве Бенфика и Ајнтрахт. Клуб из Франфкурта ће најкасније до лета активирати већ договорену клаузулу по којој ће Бенфики исплатити 12.000.000 евра за обештећење, а како португалски Рекорд тврди, између челника два клуба постоји сагласност да лисабонски гигант добије и 20 одсто од следеће Јовићеве продаје, уз поменуту суму новца.

То значи да би Бенфика могла озбиљно да заради од момка који је током свог боравка на Лужу практично венуо. Уколико би, на пример, Јовићев излазни трансфер био око 40.000.000 евра, а помиње се и много већа сума, Бенфики ће на рачун пристићи још 8.000.000 европских новчаница. 

Подсетимо, спортски директор Ајнтрахта Фреди Бобић открио је да клуб још није добио ниједну званичну понуду, упркос томе што је свима јасно да скаути највећих европских клубова редовно прате српског голгетера. Такође, недавно је и сам Јовић изјавио да га приче о селидби на лето тренутно не занимају и да му је Ајнтрахт прва и једина мисао у глави. 

Јовић ове сезоне има 19 погодака у свим такмичењима, уз још пет асистенција.  

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар