Dogovor Benfike i Ajntrahta...

Na Luž ide i 20 odsto od naredne Jovićeve prodaje! Lisabonski Orlovi bi mogli ozbiljno da zarade od srpskog napadača!

Fudbal 21.02.2019 | 13:00
Dogovor Benfike i Ajntrahta...
Real Madrid, Barselona, Čelsi, Bajern... Još je rano za donošenje zaključaka, ali posle svega što smo mogli da pročitamo o Luki Joviću ovih dana imamo obećanje da će srpski vunderkind zatalasati letnju fudbalsku pijacu.

Ali, pre nego što se to dogodi, Jović će sve bliži tome da već sada podigne prašinu zbog pakta koji prave Benfika i Ajntraht. Klub iz Franfkurta će najkasnije do leta aktivirati već dogovorenu klauzulu po kojoj će Benfiki isplatiti 12.000.000 evra za obeštećenje, a kako portugalski Rekord tvrdi, između čelnika dva kluba postoji saglasnost da lisabonski gigant dobije i 20 odsto od sledeće Jovićeve prodaje, uz pomenutu sumu novca.

To znači da bi Benfika mogla ozbiljno da zaradi od momka koji je tokom svog boravka na Lužu praktično venuo. Ukoliko bi, na primer, Jovićev izlazni transfer bio oko 40.000.000 evra, a pominje se i mnogo veća suma, Benfiki će na račun pristići još 8.000.000 evropskih novčanica. 

Podsetimo, sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić otkrio je da klub još nije dobio nijednu zvaničnu ponudu, uprkos tome što je svima jasno da skauti najvećih evropskih klubova redovno prate srpskog golgetera. Takođe, nedavno je i sam Jović izjavio da ga priče o selidbi na leto trenutno ne zanimaju i da mu je Ajntraht prva i jedina misao u glavi. 

Jović ove sezone ima 19 pogodaka u svim takmičenjima, uz još pet asistencija.  

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar