Сити узима и седми клуб, фали само Африка!

Трећелигаш Сечуан Ђуњун нова аквизиција шеика из Абу Дабија!

Фудбал 21.02.2019 | 17:45
Сити узима и седми клуб, фали само Африка!
Ву Леи је направио шоу са Еспањолом, Манчестер Сити би да узме мало од истог. И већ колико сутра требало би да буде озваничено: Сечуан Ђуњу ће постати седми клуб у власништву Сити фудбал групе.

Реч је о наравно кинеском клубу, али трећелигашу, који са клупе бар тренутно предводи Хрват Дарио Дабац, некада широј јавности готово непознати фудбалер Загреба, Динама из Дрездена, Униона и Гројтер Фирта, али касније и кувајтског Ал Арабија, па на крају и Чонгкинг Лифана и Шењанг Шенбеија.

Подсетимо, Сити фудбал група шеика Мансура бин Заједа ал-Нахјана већ има клубове у САД (Њујорк Сити), Аустралији (Мелбурн Сити), Јапану (Јокохама Маринос), Шпанији (Ђирона), Уругвају (Клуб Атлетико Торке). Приде има и партнерске односе са НАЦ Бредом, Атлетико Венецуелом, Сан Антониом, Ганом ФЦ…

Кад смо већ код Гане, Африка је једини цонтинент где Сити још није закорачио, барем не као власник. Раније се писало да се воде преговори око преузимања Кејп Тауна, али није било потврде.

Кад је Кина у питању, немојте да сумњате да ће Сити од овог посла зарадити. Премију би наравно представљао Кинез довољно добар да игра за Грађане. Али ако се такав и не појави – а сада нема назнака – знаће Сити како да тамошње фудбалере за пристојан новац удоми и неком мање захтевним срединама.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар