Siti uzima i sedmi klub, fali samo Afrika!

Trećeligaš Sečuan Đunjun nova akvizicija šeika iz Abu Dabija!

Fudbal 21.02.2019 | 17:45
Siti uzima i sedmi klub, fali samo Afrika!
Vu Lei je napravio šou sa Espanjolom, Mančester Siti bi da uzme malo od istog. I već koliko sutra trebalo bi da bude ozvaničeno: Sečuan Đunju će postati sedmi klub u vlasništvu Siti fudbal grupe.

Reč je o naravno kineskom klubu, ali trećeligašu, koji sa klupe bar trenutno predvodi Hrvat Dario Dabac, nekada široj javnosti gotovo nepoznati fudbaler Zagreba, Dinama iz Drezdena, Uniona i Grojter Firta, ali kasnije i kuvajtskog Al Arabija, pa na kraju i Čongking Lifana i Šenjang Šenbeija.

Podsetimo, Siti fudbal grupa šeika Mansura bin Zajeda al-Nahjana već ima klubove u SAD (Njujork Siti), Australiji (Melburn Siti), Japanu (Jokohama Marinos), Španiji (Đirona), Urugvaju (Klub Atletiko Torke). Pride ima i partnerske odnose sa NAC Bredom, Atletiko Venecuelom, San Antoniom, Ganom FC…

Kad smo već kod Gane, Afrika je jedini continent gde Siti još nije zakoračio, barem ne kao vlasnik. Ranije se pisalo da se vode pregovori oko preuzimanja Kejp Tauna, ali nije bilo potvrde.

Kad je Kina u pitanju, nemojte da sumnjate da će Siti od ovog posla zaraditi. Premiju bi naravno predstavljao Kinez dovoljno dobar da igra za Građane. Ali ako se takav i ne pojavi – a sada nema naznaka – znaće Siti kako da tamošnje fudbalere za pristojan novac udomi i nekom manje zahtevnim sredinama.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar