Сале о младима: Свих година показујем клубовима...

"Већ сам показао клубовима ко би требало да добије шансу", рекао је селектор на окупљању репрезентације Србије.  Ђорђевић на последњем окупљању: Треба да чујете дубљу анализу. . .  Селектор је презадовољан одлуком капитена Милоша Теодосића да се појави на окупљању националног тима, сви размишљају искључиво о победи над Естонијом, открио је и какав је план за играче из Евролиге, али се и осврнуо на тек завршени Куп Радивоја Кораћа. . .

Кошарка 19.02.2019 | 13:30
Сале о младима: Свих година показујем клубовима...
Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић насмејан је дочекао Милоша Теодосићаи у добром расположењу говорио о предстојећим обавезама екипе у последњем квалификационом "прозору".

Међутим, једна тема је на моменат пореметила његов ведар тон у разговору.

На питање о младим српским играчима и њиховом статусу у тимовима, Ђорђевић је дао кратак одговор, не желећи да "с ногу" говори о тој важној теми.

"Кад будете хтели да причамо озбиљније о томе, да стварно слушате и чујете анализу која стоји, која је јако дубока и не само речима већ и примером, онда можемо да причамо. Моја селекција играча је показала свим клубовима ко би и како требало да буде на неки начин не 'гуран', већ да добије шансу у односу на квалитет и на оно што показује у младим селекцијама. Доста о томе".

Последње окупљање српског националног тима у квалификацијама за Мундобаскет требало би да буде окићено оверавањем визе за Кину, а у свему томе Орлови и селектор Александар Ђорђевић имаће велику подршку капитена Милоша Теодосића.

Недуго пошто је дојучерашњи плејмејкер Лос Анђелес Клиперса открио да неће играти ни за један клуб до краја сезоне и да ће максимално бити посвећен обавезама у националном тиму припадницима седме силе придружио се и селектор Ђорђевић, кога је импресионирао број новинара окупљених око њега. 

„Изгледа да ћемо уз вашу помоћ добро да их затворимо (квалификације), пошто ми се чини да се ви (новинари) будите тек у фебруару“, нашалио се мало селектор, па наставио у озбиљном тону:

„Да не журимо много, прво нас чека утакмица против Естоније. Прва која долази уз мало времена за припреме. Сви знамо шта треба да урадимо. После тога ћемо се спремати за Израел, уколико буде потребе“.

Селектор истиче да ће Орлови озбиљношћу у приступу покушати да овери тријумф потребан за озваничење пласмана на Мундобаскет и не крије да ће му на том путу доста значити помоћ капитена Милоша Теодосића.

„Капитен је одреаговао лепо и дошао у Београд. Нема проблем повреде и недавно је раскинуо уговор и имамо само захвалност према њему за одлуку да дође. Он је и сам свестан да ће све очи бити упрте у њега. Али он је на то навикао. Неке ствари се концепцијски донекле мењају, али у тренуцима када у једној утакмици имамо један тим, па у наредној други, значи нам много што је ту. Верујемо да зна све принципе игре, можда ће му бити потребно мало времена да се подсети, надамо се да је у доброј форми и да није много славио рођење детета“.

Открио је селектор Ђорђевић и какво је стање са евролигашким играчима са списка. Стефан Јовић је изостављен  због повреде, Огњен Кузмић није добио дозволу мадридског Реала да се прикључи тиму, док ће Василије Мицић и Никола Милутинов бити на чекању за утакмицу против Израела. Они сигурно неће бити у комбинацији за гостовање Естонији због клупских обавеза са Ефесом, односно Олимпијакосом, а ако буде потребе, они би требало да се прикључе саиграчима.

„Искрено се надам да ће се Василије и Никола прикључити тиму, они су на чекању. У овом тренутку не могу ништа да гарантујем, али када заврше клупске обавезе видећемо каква је ситуација. Реал Мадрид Кузмићу није дао дозволу да дође“.

Ђорђевић је поручио да су остали играчи здравствено у добром стању и подсетио да је капитен Црвене звезде Бранко Лазић у претходном периоду имао проблема с повредом и да ће се у ходу видети његово тренутно стање.

Новинари окупљени у лобију хотела Краун Плаза желели су да чују иЂорђевићево мишљење о детаљима с тек завршеног турнира Купа Радивоја Кораћа у Нишу, односно селекцијама играча у клубовима, на шта је уследио брз одговор:

„Ово није време, ни место за ове приче. Када будете хтели да седнемо сви заједно и да озбиљније саслушате дубљу анализу целе ситуације која стоји и која је јако дубока. Не само речима, него и конкретним примерима. Моја селекција играча свих ових година показала је клубовима ко и како треба да буде, на неки начин, не гуран, али да му се пружи озбиљнија шанса“, завршио је селектор, окренуо се и завршио разговор.

Експедиција Србије већ у четвртак гостује Естонији у Талину од 18 часова, да би три дана касније у Београду одиграли сусрет са Израелом од 16 часова. 

Фото: Стар Спорт

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар