Sale o mladima: Svih godina pokazujem klubovima...

"Već sam pokazao klubovima ko bi trebalo da dobije šansu", rekao je selektor na okupljanju reprezentacije Srbije.  Đorđević na poslednjem okupljanju: Treba da čujete dublju analizu. . .  Selektor je prezadovoljan odlukom kapitena Miloša Teodosića da se pojavi na okupljanju nacionalnog tima, svi razmišljaju isključivo o pobedi nad Estonijom, otkrio je i kakav je plan za igrače iz Evrolige, ali se i osvrnuo na tek završeni Kup Radivoja Koraća. . .

Košarka 19.02.2019 | 13:30
Sale o mladima: Svih godina pokazujem klubovima...
Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević nasmejan je dočekao Miloša Teodosićai u dobrom raspoloženju govorio o predstojećim obavezama ekipe u poslednjem kvalifikacionom "prozoru".

Međutim, jedna tema je na momenat poremetila njegov vedar ton u razgovoru.

Na pitanje o mladim srpskim igračima i njihovom statusu u timovima, Đorđević je dao kratak odgovor, ne želeći da "s nogu" govori o toj važnoj temi.

"Kad budete hteli da pričamo ozbiljnije o tome, da stvarno slušate i čujete analizu koja stoji, koja je jako duboka i ne samo rečima već i primerom, onda možemo da pričamo. Moja selekcija igrača je pokazala svim klubovima ko bi i kako trebalo da bude na neki način ne 'guran', već da dobije šansu u odnosu na kvalitet i na ono što pokazuje u mladim selekcijama. Dosta o tome".

Poslednje okupljanje srpskog nacionalnog tima u kvalifikacijama za Mundobasket trebalo bi da bude okićeno overavanjem vize za Kinu, a u svemu tome Orlovi i selektor Aleksandar Đorđević imaće veliku podršku kapitena Miloša Teodosića.

Nedugo pošto je dojučerašnji plejmejker Los Anđeles Klipersa otkrio da neće igrati ni za jedan klub do kraja sezone i da će maksimalno biti posvećen obavezama u nacionalnom timu pripadnicima sedme sile pridružio se i selektor Đorđević, koga je impresionirao broj novinara okupljenih oko njega. 

„Izgleda da ćemo uz vašu pomoć dobro da ih zatvorimo (kvalifikacije), pošto mi se čini da se vi (novinari) budite tek u februaru“, našalio se malo selektor, pa nastavio u ozbiljnom tonu:

„Da ne žurimo mnogo, prvo nas čeka utakmica protiv Estonije. Prva koja dolazi uz malo vremena za pripreme. Svi znamo šta treba da uradimo. Posle toga ćemo se spremati za Izrael, ukoliko bude potrebe“.

Selektor ističe da će Orlovi ozbiljnošću u pristupu pokušati da overi trijumf potreban za ozvaničenje plasmana na Mundobasket i ne krije da će mu na tom putu dosta značiti pomoć kapitena Miloša Teodosića.

„Kapiten je odreagovao lepo i došao u Beograd. Nema problem povrede i nedavno je raskinuo ugovor i imamo samo zahvalnost prema njemu za odluku da dođe. On je i sam svestan da će sve oči biti uprte u njega. Ali on je na to navikao. Neke stvari se koncepcijski donekle menjaju, ali u trenucima kada u jednoj utakmici imamo jedan tim, pa u narednoj drugi, znači nam mnogo što je tu. Verujemo da zna sve principe igre, možda će mu biti potrebno malo vremena da se podseti, nadamo se da je u dobroj formi i da nije mnogo slavio rođenje deteta“.

Otkrio je selektor Đorđević i kakvo je stanje sa evroligaškim igračima sa spiska. Stefan Jović je izostavljen  zbog povrede, Ognjen Kuzmić nije dobio dozvolu madridskog Reala da se priključi timu, dok će Vasilije Micić i Nikola Milutinov biti na čekanju za utakmicu protiv Izraela. Oni sigurno neće biti u kombinaciji za gostovanje Estoniji zbog klupskih obaveza sa Efesom, odnosno Olimpijakosom, a ako bude potrebe, oni bi trebalo da se priključe saigračima.

„Iskreno se nadam da će se Vasilije i Nikola priključiti timu, oni su na čekanju. U ovom trenutku ne mogu ništa da garantujem, ali kada završe klupske obaveze videćemo kakva je situacija. Real Madrid Kuzmiću nije dao dozvolu da dođe“.

Đorđević je poručio da su ostali igrači zdravstveno u dobrom stanju i podsetio da je kapiten Crvene zvezde Branko Lazić u prethodnom periodu imao problema s povredom i da će se u hodu videti njegovo trenutno stanje.

Novinari okupljeni u lobiju hotela Kraun Plaza želeli su da čuju iĐorđevićevo mišljenje o detaljima s tek završenog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu, odnosno selekcijama igrača u klubovima, na šta je usledio brz odgovor:

„Ovo nije vreme, ni mesto za ove priče. Kada budete hteli da sednemo svi zajedno i da ozbiljnije saslušate dublju analizu cele situacije koja stoji i koja je jako duboka. Ne samo rečima, nego i konkretnim primerima. Moja selekcija igrača svih ovih godina pokazala je klubovima ko i kako treba da bude, na neki način, ne guran, ali da mu se pruži ozbiljnija šansa“, završio je selektor, okrenuo se i završio razgovor.

Ekspedicija Srbije već u četvrtak gostuje Estoniji u Talinu od 18 časova, da bi tri dana kasnije u Beogradu odigrali susret sa Izraelom od 16 časova. 

Foto: Star Sport

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar