Боснић: Селектујем тим за наредни Еуробаскет!

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине други дан припрема се у Зеници за посљедња два сусрета квалификација за Мундобаскет 2019. године у Кини.

Кошарка 19.02.2019 | 10:30
Боснић: Селектујем тим за наредни Еуробаскет!
Змајеви" ће 21. фебруара у Пардубицама играти против Чешке, а 24. фебруара у Зеници против Бугарске, чиме ће и окончати ове квалификације.

Селектор "змајева" Ведран Боснић тренутно има десет играча на окупу, а до вечерас би, како каже, сви требали доћи у Зеницу.

"Полако се скупљамо. Јуче смо имали пет, данас имамо десет играча на тренингу. Вечерас бисмо требали имати свих 16 играча који су позвани", истакао је Боснић, који је најавио да у уторак путују у Чешку те да им је циљ у наредна два меча што боље селектирати тим за наступајуће квалификације за Еуробаскет.

Подсјетио је да су од Чешке изгубили кући те да се ради о јако доброј екипи, која се већ квалификовала на СП те заслужује сваки респект.

"Ово ће нам окупљање помоћи пуно, јер ово је једна нова генерација. Зато је битно да имамо подршку, а надам се да ћемо кроз ове утакмице и тренинге и остварити неке ствари које смо и зацртали", рекао је Његош Сикираш, којем ће наредни мечеви бити прилика да се наметне.

"Резултатски, знамо да нема пуно шанси ни амбиције, али за нас је битно да надоградимо што смо показали у задње двије утакмице. Мислим да смо оставили добар утисак", изјавио је капитен Миралем Халиловић, који се нада да ће се наградити барем једном, а нада се и с обје побједе.

Репрезентација БиХ али и Кошаркашки савез БиХ у наредном периоду имаће подршку компаније "Телемацх" која је нови генерални спонзор савеза и мушке сениорске репрезентације.

"Компанија "Телемацх" препознала је спорт, не само код нас него и у Словенији. О томе не треба причати - треба само знати да је Словенија у том партнерском односу постала и првак Европе. Ја им захваљујем на партнерском односу с КСБиХ", казао је предсједник КСБиХ Мирза Телетовић, који је додао како имају велике амбиције те да им је част што настављају сарадњу с оваквим партнером. Стратешки је за КСБиХ, казао је Телетовић, било да имају оваквог генералног спонзора, јер је онда све лакше.

Град Зеница је, како каже предсједник Организационог одбора за утакмицу с Бугарском Кенан Узуновић, све своје ресурсе ставио на располагање КСБиХ и сениорском тиму.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар