Bosnić: Selektujem tim za naredni Eurobasket!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine drugi dan priprema se u Zenici za posljednja dva susreta kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine u Kini.

Košarka 19.02.2019 | 10:30
Bosnić: Selektujem tim za naredni Eurobasket!
Zmajevi" će 21. februara u Pardubicama igrati protiv Češke, a 24. februara u Zenici protiv Bugarske, čime će i okončati ove kvalifikacije.

Selektor "zmajeva" Vedran Bosnić trenutno ima deset igrača na okupu, a do večeras bi, kako kaže, svi trebali doći u Zenicu.

"Polako se skupljamo. Juče smo imali pet, danas imamo deset igrača na treningu. Večeras bismo trebali imati svih 16 igrača koji su pozvani", istakao je Bosnić, koji je najavio da u utorak putuju u Češku te da im je cilj u naredna dva meča što bolje selektirati tim za nastupajuće kvalifikacije za Eurobasket.

Podsjetio je da su od Češke izgubili kući te da se radi o jako dobroj ekipi, koja se već kvalifikovala na SP te zaslužuje svaki respekt.

"Ovo će nam okupljanje pomoći puno, jer ovo je jedna nova generacija. Zato je bitno da imamo podršku, a nadam se da ćemo kroz ove utakmice i treninge i ostvariti neke stvari koje smo i zacrtali", rekao je Njegoš Sikiraš, kojem će naredni mečevi biti prilika da se nametne.

"Rezultatski, znamo da nema puno šansi ni ambicije, ali za nas je bitno da nadogradimo što smo pokazali u zadnje dvije utakmice. Mislim da smo ostavili dobar utisak", izjavio je kapiten Miralem Halilović, koji se nada da će se nagraditi barem jednom, a nada se i s obje pobjede.

Reprezentacija BiH ali i Košarkaški savez BiH u narednom periodu imaće podršku kompanije "Telemach" koja je novi generalni sponzor saveza i muške seniorske reprezentacije.

"Kompanija "Telemach" prepoznala je sport, ne samo kod nas nego i u Sloveniji. O tome ne treba pričati - treba samo znati da je Slovenija u tom partnerskom odnosu postala i prvak Evrope. Ja im zahvaljujem na partnerskom odnosu s KSBiH", kazao je predsjednik KSBiH Mirza Teletović, koji je dodao kako imaju velike ambicije te da im je čast što nastavljaju saradnju s ovakvim partnerom. Strateški je za KSBiH, kazao je Teletović, bilo da imaju ovakvog generalnog sponzora, jer je onda sve lakše.

Grad Zenica je, kako kaže predsjednik Organizacionog odbora za utakmicu s Bugarskom Kenan Uzunović, sve svoje resurse stavio na raspolaganje KSBiH i seniorskom timu.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar