Пет делегата у Парламенту БиХ

Предсједник ХДЗ БиХ Драган Човић рекао је након сједнице Предсједништва ХДЗ како ће ХНС имати сигурно четири, а вјероватно и пет делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Босна и Херцеговина 18.02.2019 | 14:23
Пет делегата у Парламенту БиХ
Човић је рекао да је на данашњој сједници било говора о формирању власти на свим нивоима међу којима је и договор у вези с конститутивном седницом Дома народа БиХ.

"Вјерујемо да, када је у питању ниво БиХ, у наредних седам дана да ћемо имати мандатара за састав Савјет министара БиХ", казао је Човић.

Он је рекао да ће у среду бити формирана законодавна власт у ФБиХ, а да извршна власт тренутно постоји те да ће ХДЗ тражити партнера с којим ће провести програме и решити проблем изборног законодавства.

На питање о томе ко ће бити именован на кључне позиције у ФБиХ, Човић је рекао да не би коментарисао спекулације. Он је рекао да ће ХДЗ послати ЦИК-у имена пет делегата за Дом народа БиХ, те да ће ХДЗ БиХ сигурно имати четири делегата, а вјероватно и пет. Како каже, његова жеља је била да ту буду двије даме.

Он је рекао да се Лидија Брадара жртвовала и остала на челу Дома народа ФБиХ упркос томе што је добила мандат у Представничком дому ФБиХ.

"Када се све заврши иће на ново мјесто, неће остати на улици и неће користити бијели хљеб", рекао је Човић.

(клиx.ба)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Харе

18.02.2019 13:28

Драган Цовиц поред сто је дио Удрузеног злоцинацког подухвата, који је у рату одводио ратне заробљенике на присилни рад, супоротно Зеневској конвенцији је јос и доказани лопов који је био првостепено осудјен на пет година затвора за криминал који је био поцинио. Медјутим, у другостепеном поступку успио је да главни документ на основу којег је и осудјен украде и из списа елиминисе уз помоц својих ХДЗ људу у суду па је на тај нацин остао на слободи. Позивамо суд БиХ да га процесуира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

18.02.2019 13:59

Овј цовјек ми се гади.Гуним апетит за јело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Злаја

18.02.2019 14:22

Ови наши политичари ко да су балзамовани. Наџивјеће Метузалема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миленко

18.02.2019 14:41

Један обични корумпирани, препотентни љигавац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајкер

18.02.2019 18:02

Кад би добили 10 мандата ви сте опет угрозени Нико вам немозе угидит

ОДГОВОРИТЕ