Pet delegata u Parlamentu BiH

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović rekao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ kako će HNS imati sigurno četiri, a vjerovatno i pet delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Bosna i Hercegovina 18.02.2019 | 14:23
Pet delegata u Parlamentu BiH
Čović je rekao da je na današnjoj sjednici bilo govora o formiranju vlasti na svim nivoima među kojima je i dogovor u vezi s konstitutivnom sednicom Doma naroda BiH.

"Vjerujemo da, kada je u pitanju nivo BiH, u narednih sedam dana da ćemo imati mandatara za sastav Savjet ministara BiH", kazao je Čović.

On je rekao da će u sredu biti formirana zakonodavna vlast u FBiH, a da izvršna vlast trenutno postoji te da će HDZ tražiti partnera s kojim će provesti programe i rešiti problem izbornog zakonodavstva.

Na pitanje o tome ko će biti imenovan na ključne pozicije u FBiH, Čović je rekao da ne bi komentarisao spekulacije. On je rekao da će HDZ poslati CIK-u imena pet delegata za Dom naroda BiH, te da će HDZ BiH sigurno imati četiri delegata, a vjerovatno i pet. Kako kaže, njegova želja je bila da tu budu dvije dame.

On je rekao da se Lidija Bradara žrtvovala i ostala na čelu Doma naroda FBiH uprkos tome što je dobila mandat u Predstavničkom domu FBiH.

"Kada se sve završi iće na novo mjesto, neće ostati na ulici i neće koristiti bijeli hljeb", rekao je Čović.

(klix.ba)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hare

18.02.2019 13:28

Dragan Covic pored sto je dio Udruzenog zlocinackog poduhvata, koji je u ratu odvodio ratne zarobljenike na prisilni rad, suporotno Zenevskoj konvenciji je jos i dokazani lopov koji je bio prvostepeno osudjen na pet godina zatvora za kriminal koji je bio pocinio. Medjutim, u drugostepenom postupku uspio je da glavni dokument na osnovu kojeg je i osudjen ukrade i iz spisa eliminise uz pomoc svojih HDZ ljudu u sudu pa je na taj nacin ostao na slobodi. Pozivamo sud BiH da ga procesuira.

ODGOVORITE
Name

Mila

18.02.2019 13:59

Ovj covjek mi se gadi.Gunim apetit za jelo.

ODGOVORITE
Name

Zlaja

18.02.2019 14:22

Ovi naši političari ko da su balzamovani. Nadživjeće Metuzalema

ODGOVORITE
Name

Milenko

18.02.2019 14:41

Jedan obični korumpirani, prepotentni ljigavac.

ODGOVORITE
Name

Bajker

18.02.2019 18:02

Kad bi dobili 10 mandata vi ste opet ugrozeni Niko vam nemoze ugidit

ODGOVORITE