А сад - репрезентација!

После финала националних купова у већини европских земаља, време је за последњу рунду ФИБА квалификација за Мундобаскет. Србија се још није пласирала! Саша Ђорђевић је насмејан, дочекао је капитена! Селектор репрезентације Србије у добром расположењу стао пред новинаре после доласка Милоша Теодосића. "Надам се да није много славио рођење детета".

Кошарка 18.02.2019 | 21:40
А сад - репрезентација!
Последњи "прозор" квалификација за Светско првенство!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Саша Ђорђевић и одабрани "орлови", окупили су се овог понедељка у хотелу "Краун Плаза", а већ за три дана их у Талину очекује дуел са Естонијом (21. фебруар), потом и са  Израелом (24. фебруар) пред београдском публиком.

С обзиром на то да "виза" за Мундобаскет још увек није букирана, јасно је колико су важни предстојећи сусрети у којима је Србији неопходна макар једна победа.

Времена је мало, тако да ће Србија до поласка у Талин (20. фебруар) одрадити три тренинга, а видећемо кога ће Ђорђевић повести на овај пут пошто је на списку било 19 имена.

Због повреде није позван Јовић, повредио се и Пено, а селектор је истакао да на Николу Милутинова, Василија Мицића и Владимира Лучића тешко да може да рачуна за први меч.

Такође, Огњен Кузмић није добио дозволу Реал Мадрида.

Леп, сунчани понедељак у Београду постао је још лепши за Александра Сашу Ђорђевића када је у лобију хотела "Краун Плаза" дочекао долазак Милоша Теодосића.

Капитен репрезентације Србије први пут је дошао на окупљање репрезентације у квалификацијама за Светско првенство у Кини и са њим на челу "орлови" ће имати "меч лопте" за пласман на Мундобаскет. Прву у четвртак, 21. фебруара у Естонији, а евентуалну другу три дана касније против Израела у Београду.

Није потребно наглашавати колико је Ђорђевићу и свима у репрезентацији пријао Теов долазак.

"Ви се изгледа тек у фебруару будите", нашалио се селектор пред великим бројем новинара, алудирајући на велики број извештача.

"Хвала вам што се ту, знамо сви због чега сте дошли и тако и треба да буде. Пред нама је утакмица за коју имамо врло мало времена, знамо шта нам је чинити. Ићи ћемо на победу већ у Естонији, а после тога ћемо се спремати за Израел ако буде потребе".

На питање колико долазак Теодосића утиче на атмосферу, Ђорђевић је указао на бројне камере, телефоне и диктафоне пред собом.

"Па, ево, видите...", рекао је "Сале Национале" кроз осмех.

"Капитен је одреаговао, дошао, с обзиром на то да нема уговор. Уз велику захвалност, мислим да је он и сада свестан да ће бити све очи упрте у њега, али је навикао на те ствари... Знамо шта нас чека. Теодосић је дуго са нама, зна наше принципе, надам се да је у форми, да није много славио рођење детета".

Ђорђевић је рекао да се нада доласку Василија Мицића после евролигашке утакмице у дресу Ефеса (у четвртак, против Олимпијакоса), уз потврду да Реал Мадрид не дозвољава долазак Огњену Кузмићу.

"Што се тиче здравственог билтена, знамо да је Бранко Лазић имао проблем, јуче је играо, видећемо у каквом је стању. Када су у питању остали - нема озбиљнијих повреда у односу на постојећи списак".

ТАБЕЛА: Немачка 9-1, Грчка 9-1, Србија 6-4, Грузија 5-5, Израел 4-6, Естонија 2-8.

УТАКМИЦЕ ШЕСТОГ "ПРОЗОРА": Израел - Немачка, Естонија - Србија, Грчка - Грузија (21. фебруара), Немачка - Грчка, Србија - Израел, Грузија - Естонија (24. фебруара).

СПИСАК: Милош Теодосић, Василије Мицић, Илија Ђоковић, Стефан Пот, Миленко Тепић, Драган Милосављевић, Алекса Аврамовић, Бранко Лазић, Иван Паунић, Огњен Добрић, Марко Симоновић, Владимир Лучић, Стефан Бирчевић, Стеван Јеловац, Мирослав Радуљица, Никола Јовановић, Ђорђе Гагић, Никола Милутинов и Огњен Кузмић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар