A sad - reprezentacija!

Posle finala nacionalnih kupova u većini evropskih zemalja, vreme je za poslednju rundu FIBA kvalifikacija za Mundobasket. Srbija se još nije plasirala! Saša Đorđević je nasmejan, dočekao je kapitena! Selektor reprezentacije Srbije u dobrom raspoloženju stao pred novinare posle dolaska Miloša Teodosića. "Nadam se da nije mnogo slavio rođenje deteta".

Košarka 18.02.2019 | 21:40
A sad - reprezentacija!
Poslednji "prozor" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Saša Đorđević i odabrani "orlovi", okupili su se ovog ponedeljka u hotelu "Kraun Plaza", a već za tri dana ih u Talinu očekuje duel sa Estonijom (21. februar), potom i sa  Izraelom (24. februar) pred beogradskom publikom.

S obzirom na to da "viza" za Mundobasket još uvek nije bukirana, jasno je koliko su važni predstojeći susreti u kojima je Srbiji neophodna makar jedna pobeda.

Vremena je malo, tako da će Srbija do polaska u Talin (20. februar) odraditi tri treninga, a videćemo koga će Đorđević povesti na ovaj put pošto je na spisku bilo 19 imena.

Zbog povrede nije pozvan Jović, povredio se i Peno, a selektor je istakao da na Nikolu Milutinova, Vasilija Micića i Vladimira Lučića teško da može da računa za prvi meč.

Takođe, Ognjen Kuzmić nije dobio dozvolu Real Madrida.

Lep, sunčani ponedeljak u Beogradu postao je još lepši za Aleksandra Sašu Đorđevića kada je u lobiju hotela "Kraun Plaza" dočekao dolazak Miloša Teodosića.

Kapiten reprezentacije Srbije prvi put je došao na okupljanje reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini i sa njim na čelu "orlovi" će imati "meč lopte" za plasman na Mundobasket. Prvu u četvrtak, 21. februara u Estoniji, a eventualnu drugu tri dana kasnije protiv Izraela u Beogradu.

Nije potrebno naglašavati koliko je Đorđeviću i svima u reprezentaciji prijao Teov dolazak.

"Vi se izgleda tek u februaru budite", našalio se selektor pred velikim brojem novinara, aludirajući na veliki broj izveštača.

"Hvala vam što se tu, znamo svi zbog čega ste došli i tako i treba da bude. Pred nama je utakmica za koju imamo vrlo malo vremena, znamo šta nam je činiti. Ići ćemo na pobedu već u Estoniji, a posle toga ćemo se spremati za Izrael ako bude potrebe".

Na pitanje koliko dolazak Teodosića utiče na atmosferu, Đorđević je ukazao na brojne kamere, telefone i diktafone pred sobom.

"Pa, evo, vidite...", rekao je "Sale Nacionale" kroz osmeh.

"Kapiten je odreagovao, došao, s obzirom na to da nema ugovor. Uz veliku zahvalnost, mislim da je on i sada svestan da će biti sve oči uprte u njega, ali je navikao na te stvari... Znamo šta nas čeka. Teodosić je dugo sa nama, zna naše principe, nadam se da je u formi, da nije mnogo slavio rođenje deteta".

Đorđević je rekao da se nada dolasku Vasilija Micića posle evroligaške utakmice u dresu Efesa (u četvrtak, protiv Olimpijakosa), uz potvrdu da Real Madrid ne dozvoljava dolazak Ognjenu Kuzmiću.

"Što se tiče zdravstvenog biltena, znamo da je Branko Lazić imao problem, juče je igrao, videćemo u kakvom je stanju. Kada su u pitanju ostali - nema ozbiljnijih povreda u odnosu na postojeći spisak".

TABELA: Nemačka 9-1, Grčka 9-1, Srbija 6-4, Gruzija 5-5, Izrael 4-6, Estonija 2-8.

UTAKMICE ŠESTOG "PROZORA": Izrael - Nemačka, Estonija - Srbija, Grčka - Gruzija (21. februara), Nemačka - Grčka, Srbija - Izrael, Gruzija - Estonija (24. februara).

SPISAK: Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Ilija Đoković, Stefan Pot, Milenko Tepić, Dragan Milosavljević, Aleksa Avramović, Branko Lazić, Ivan Paunić, Ognjen Dobrić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Stevan Jelovac, Miroslav Raduljica, Nikola Jovanović, Đorđe Gagić, Nikola Milutinov i Ognjen Kuzmić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar