ФРА: Само је на тренутак укључио моторе и угасио Сент Етјен!

Мбапе пробио "бункер" Ст Етјена, крај Лилове серије.  Фудбалери Пари Сен Жермена савладали су Сент Етјен минималним резултатом на гостовању у 25. колу Лиге 1.  Килијан Мбапе донео тријумф Свецима на тешком гостовању – 1:0.

Фудбал 17.02.2019 | 23:46
ФРА: Само је на тренутак укључио моторе и угасио Сент Етјен!
"Свеци" су тек 16 минута пре краја успели да пробију "бункер" домаћина преко Килијана Мбапеа.

Најбољег стрелца ПСЖ фантастично је проиграо Дани Алвес, а он скоро у клизећем положају шаље лопту у мрежу.

Ништа се драматично не би променило ни да је утакмица у Сент Етјену завршена без голова. Знало би се да ће ПСЖ лако освојити шампионски пехар, али екипа Томаса Тухела наставила је да билдује самопоуздање после одличног резултата у Манчестеру.

Иако су Свеци рутински одрађивали посао прегрмели су једно од најтежих гостовања у лиги (1:0). Тренутак инспирације Данија Алвеса и Килијана Мбапеа био је довољан да се утише крцат стадион Сент Етјена.

Јесте ПСЖ био бољи, али није журио да по кратком поступку прегази екипу Сент Етјена. Стрпљиво је чекао прилику, није улазио у панику ни после промашаја.

Томас Тухел поново није могао да рачуна на Каванија и Нејмара, одлучио је да одмори Вертатија, те да у поставу уврсти новајлију Паредеса. Бразилац Маркињос је враћен у последњу линију.

И таква постава је једноставно показала много више од Сент Етјена. Победу је исписао тандем Дани Алвес-Мбапе. Све је у том 73. минутубило фудбалски одрађено.

Бразилац је лепо обрадио лопту и послао убитачан дубински, ваздушни пас. Мбапе је укључио моторе, како само он може, и шутем из прве, погодио даљи угао Стефана Руфија.

Није ту било помоћи за Сент Етјен, који је тек тада покушао да се фокусира на офанзиву. Покушао је увођењем Берића тренер домаћег тима, али није вредело.

Пресудио је 19 гол у првенству Килијана Мбапеа.

ПСЖ је тако искористио кикс првог пратиоца Лила и повећао предност на првом месту на табели на 13 бодова, уз два меча заостака.

Лил је ремизирао су без голова са екипом Монпељеа на свом терену после пет узастопних победа. 

Фудбалери Бордоа савладали су Тулуз на свом терену резултатом 2:1, а до предности су дошли већ од другог минута утакмице преко Томе Башића. 

Прво полувреме је некако било уједначено, Тулуз је имао више укупних шутева, а Бордо више у оквир гола с тим што је Бордо успео да реализује своју велику шансу, док је Тулуз промашио обе. 

У другом полувремену, Тулуз је преузео иницијативу, нападао константно и у 70. минуту утакмице долазе до изједначења преко Јаника Козака. 

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и светски шампион са омладинском репрезентацијом Србије, Вукашин Јовановић, добио је жути картон у 77. минуту, да би само пар минута после тога некада велика нада француског фудбала, Џими Бриан, постигао и други гол, за који се испоставило да је победоносни. 

Лил је одиграо меч без голова са екипом Монпељеа на свом стадиону и задржао другу позицију на табели, са 4 бода више од трећепласираног Лиона. 

Бивши фудбалер Партизана, Петар Шкулетић, почео је меч у стартној постави Монпељеа, али је измењен у 60. минуту, док је бивши фудбалер Звезде Ле Талек одиграо свих 90 минута и зарадио жути картон. 

Каен је такође одиграо меч са нулом против Стразбура и наставиће грчевиту борбу за опстанак у елитном рангу шампионата Француске. 

Каену је ово први реми након четири везана пораза и уколико им ово да ветар у леђа, можда се могу и спасити испадања. 

Стразбур је на средини табеле са 36 освојених бодова, само 4 мање од четвртопласираног Марсеја, тако да теоретски гледано и они имају шансу да играју у Европи на јесен.

ЛИГА 1 - 25. КОЛО

Петак

Ним - Дижон 2:0 (1:0)
/Саваније 28, Бобичон 83/

Лион - Генган 2:1 (2:1)
/Терије 15, Фекир 35 - Ебоа Ебоа 21/ 

Ним - Дижон 2:0 (1:0)
/Саваније 28, Бобичон 83/

Лион - Генган 2:1 (2:1)
/Терије 15, Фекир 35 - Ебоа Ебоа 21/

Субота

Марсељ - Амијен 2:0 (2:0)
/Тован 20, Балотели 25/

Анже - Ница 3:0 (1:0)
/Баокен 44пен, Фулђини 47, Лопез 90+2/

Монако - Нант 1:0 (1:0)
/Мартинс 14/

Недеља

Каен - Стразбур 0:0

Лил - Монпеље 0:0

Бордо - Тулуз 2:1 (1:0)
/Башић 2, Бријан 82 - Чахузан 77/

Ремс - Рен 2:0 (1:0)
/Диа 2, Оудин 68/

Сент Етјен - ПСЖ 0:1 (0:0)
/Мбапе 73/

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар