FRA: Samo je na trenutak uključio motore i ugasio Sent Etjen!

Mbape probio "bunker" St Etjena, kraj Lilove serije.  Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Sent Etjen minimalnim rezultatom na gostovanju u 25. kolu Lige 1.  Kilijan Mbape doneo trijumf Svecima na teškom gostovanju – 1:0.

Fudbal 17.02.2019 | 23:46
FRA: Samo je na trenutak uključio motore i ugasio Sent Etjen!
"Sveci" su tek 16 minuta pre kraja uspeli da probiju "bunker" domaćina preko Kilijana Mbapea.

Najboljeg strelca PSŽ fantastično je proigrao Dani Alves, a on skoro u klizećem položaju šalje loptu u mrežu.

Ništa se dramatično ne bi promenilo ni da je utakmica u Sent Etjenu završena bez golova. Znalo bi se da će PSŽ lako osvojiti šampionski pehar, ali ekipa Tomasa Tuhela nastavila je da bilduje samopouzdanje posle odličnog rezultata u Mančesteru.

Iako su Sveci rutinski odrađivali posao pregrmeli su jedno od najtežih gostovanja u ligi (1:0). Trenutak inspiracije Danija Alvesa i Kilijana Mbapea bio je dovoljan da se utiše krcat stadion Sent Etjena.

Jeste PSŽ bio bolji, ali nije žurio da po kratkom postupku pregazi ekipu Sent Etjena. Strpljivo je čekao priliku, nije ulazio u paniku ni posle promašaja.

Tomas Tuhel ponovo nije mogao da računa na Kavanija i Nejmara, odlučio je da odmori Vertatija, te da u postavu uvrsti novajliju Paredesa. Brazilac Markinjos je vraćen u poslednju liniju.

I takva postava je jednostavno pokazala mnogo više od Sent Etjena. Pobedu je ispisao tandem Dani Alves-Mbape. Sve je u tom 73. minutubilo fudbalski odrađeno.

Brazilac je lepo obradio loptu i poslao ubitačan dubinski, vazdušni pas. Mbape je uključio motore, kako samo on može, i šutem iz prve, pogodio dalji ugao Stefana Rufija.

Nije tu bilo pomoći za Sent Etjen, koji je tek tada pokušao da se fokusira na ofanzivu. Pokušao je uvođenjem Berića trener domaćeg tima, ali nije vredelo.

Presudio je 19 gol u prvenstvu Kilijana Mbapea.

PSŽ je tako iskoristio kiks prvog pratioca Lila i povećao prednost na prvom mestu na tabeli na 13 bodova, uz dva meča zaostaka.

Lil je remizirao su bez golova sa ekipom Monpeljea na svom terenu posle pet uzastopnih pobeda. 

Fudbaleri Bordoa savladali su Tuluz na svom terenu rezultatom 2:1, a do prednosti su došli već od drugog minuta utakmice preko Tome Bašića. 

Prvo poluvreme je nekako bilo ujednačeno, Tuluz je imao više ukupnih šuteva, a Bordo više u okvir gola s tim što je Bordo uspeo da realizuje svoju veliku šansu, dok je Tuluz promašio obe. 

U drugom poluvremenu, Tuluz je preuzeo inicijativu, napadao konstantno i u 70. minutu utakmice dolaze do izjednačenja preko Janika Kozaka. 

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i svetski šampion sa omladinskom reprezentacijom Srbije, Vukašin Jovanović, dobio je žuti karton u 77. minutu, da bi samo par minuta posle toga nekada velika nada francuskog fudbala, Džimi Brian, postigao i drugi gol, za koji se ispostavilo da je pobedonosni. 

Lil je odigrao meč bez golova sa ekipom Monpeljea na svom stadionu i zadržao drugu poziciju na tabeli, sa 4 boda više od trećeplasiranog Liona. 

Bivši fudbaler Partizana, Petar Škuletić, počeo je meč u startnoj postavi Monpeljea, ali je izmenjen u 60. minutu, dok je bivši fudbaler Zvezde Le Talek odigrao svih 90 minuta i zaradio žuti karton. 

Kaen je takođe odigrao meč sa nulom protiv Strazbura i nastaviće grčevitu borbu za opstanak u elitnom rangu šampionata Francuske. 

Kaenu je ovo prvi remi nakon četiri vezana poraza i ukoliko im ovo da vetar u leđa, možda se mogu i spasiti ispadanja. 

Strazbur je na sredini tabele sa 36 osvojenih bodova, samo 4 manje od četvrtoplasiranog Marseja, tako da teoretski gledano i oni imaju šansu da igraju u Evropi na jesen.

LIGA 1 - 25. KOLO

Petak

Nim - Dižon 2:0 (1:0)
/Savanije 28, Bobičon 83/

Lion - Gengan 2:1 (2:1)
/Terije 15, Fekir 35 - Eboa Eboa 21/ 

Nim - Dižon 2:0 (1:0)
/Savanije 28, Bobičon 83/

Lion - Gengan 2:1 (2:1)
/Terije 15, Fekir 35 - Eboa Eboa 21/

Subota

Marselj - Amijen 2:0 (2:0)
/Tovan 20, Baloteli 25/

Anže - Nica 3:0 (1:0)
/Baoken 44pen, Fulđini 47, Lopez 90+2/

Monako - Nant 1:0 (1:0)
/Martins 14/

Nedelja

Kaen - Strazbur 0:0

Lil - Monpelje 0:0

Bordo - Tuluz 2:1 (1:0)
/Bašić 2, Brijan 82 - Čahuzan 77/

Rems - Ren 2:0 (1:0)
/Dia 2, Oudin 68/

Sent Etjen - PSŽ 0:1 (0:0)
/Mbape 73/

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar