Човић: Никад не честитам украдено, па нећу ни вечерас!

Председник Црвене звезде мтс огласио се недуго после финала Купа Радивоја Кораћа, износећи оптужбе на рачун судија и Савеза.

Кошарка 17.02.2019 | 23:25
Човић: Никад не честитам украдено, па нећу ни вечерас!
Финале је било драматично, одлучено је у последњој секунди и завршено је победом Партизана!

Црно-бели су одбранили трофеј Купа Радивоја Кораћа у завршници за инфаркт, након које су црвено-бели остали љути на судије Илију Белошевића и Уроша Обркнежевића.

Председник Звезде Небојша Човић рекао је пред новинарима да је екипа Милана Томића"системски поткрадана" током утакмице, а као доказе за то навео је неколико ситуација из завршнице.

"Ради се о евидентној системској крађи. На неки начин се враћамо у времена у којима знамо шта се дешавало у кошарци. Могли сте сами да видите", рекао је он у разговору са новинарима.

"Белошевић је целу утакмицу тенденциозно, постепено и врло лукаво поткрадао Црвену звезду, да би на крају завршили посао. Чист фаул у нападу није свиран, пре тога их је наградио бацањима када је истекло време и када нису пренели лопту на време. На крају, Обркнежевић је свирао нешто што се у кошарци никад не свира. Ако је то свирао, онда је требало да свира и оно на Перпероглуу...", додао је председник црвено-белих током импровизоване конференције, док тимски "пресс" није одржан. 

"Краљевачки синдром"

"Кад погледам судије, они имају тај краљевачки синдром једног знаменитог криминалца из Краљева, који је познат по делатности у спорту, по систему прављења нерегуларних принципа. Али, опет, то није моје. То би требало да буде надлежност државних органа, као и Уставног суда и Министарства омладине и спорта, у смислу кршења статута. Ниједна одлука ове гарнитуре КСС није статутарна, али нека се тиме забаве они чији је то посао".

Уз најаву да ће Звезда "преиспитати да ли би требало учествовати у акцијама попут Купа", Човић је критиковао Кошаркашки савез Србије (КСС).

"Кошаркашки савез Србије не постоји, то је скуп људи који су тамо залутали. Да ли је у ложи седео један представник Црвене звезде? Што се тиче КСС, почев од кршења статута, постављања председника, његовог мандата и свих осталих акција које предузимају... То је брука и срамота. Вечерас ће вечерас бити сретни и нека наставе само тим путем... Сад ми је јасно зашто лобирају по Србији да би преузели КЛС, да би радили овакве ствари и у тој лиги".

Човић је рекао да би "држава требало да се позабави саставом ложе", као и увредама на рачун његове супруге.

"Исто тако, држава има пуно разлога да се позабави тиме да неко седам година перманетно вређа моју супругу и да то не може да заустави, а скоро су се водиле кампање за увреде жена у Скупштини, на улици, да не помињем имена. А, нешто нисам видео ни да сте се ви из медија истакли на тој ствари - вероватно се плашите".

За крај, председник шампиона рекао је да су црвено-бели ставили тачку на овај случај, нагласивши уз то да неће честитати Партизану освајање Купа.

"Црвена звезда је овим завршила било какву дискусију на ову тему... Никад нисам могао да честитам некоме ко је нешто украо, па ни вечерас то нећу урадити", додао је Човић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

КК ЦЗ

18.02.2019 07:28

ОВОМ УВЕК СМЕТА КАД ИЗГУБЕ,РЕАЛНО ЈЕДВА СУ ДОШЛИ ДО ФИНАЛА .ПРОТИВ ДИНАМИКА СУ ИХ СУДИЈЕ ПОГУРАЛЕ ПОГОТОВО ТАЈ БЕЛОШЕВИЋ .ЗА ЗВЕЗДУ ЈЕ НАЈБОЉЕ ДА СЕ ОН СКЛОНИ ИЗ КЛУБА .ШТА СУ ОСВОЈИЛИ ЗА ЗАДЊИХ 5 ГОД. САМО ЈЕДНОМ АБА ЛИГУ А ТАКО ДОБРЕ ИГРАЧЕ СУ ИМАЛИ.ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ СА РАДОЊИЋЕМ СУ ТРЕБАЛИ УЋИ НА ФАЈ.ФОР А НИШТА .МУКАМИ ЈЕ КАД ИХ ГЛЕДАМ КАКО ИГРАЈУ.

ОДГОВОРИТЕ