Čović: Nikad ne čestitam ukradeno, pa neću ni večeras!

Predsednik Crvene zvezde mts oglasio se nedugo posle finala Kupa Radivoja Koraća, iznoseći optužbe na račun sudija i Saveza.

Košarka 17.02.2019 | 23:25
Čović: Nikad ne čestitam ukradeno, pa neću ni večeras!
Finale je bilo dramatično, odlučeno je u poslednjoj sekundi i završeno je pobedom Partizana!

Crno-beli su odbranili trofej Kupa Radivoja Koraća u završnici za infarkt, nakon koje su crveno-beli ostali ljuti na sudije Iliju Beloševića i Uroša Obrkneževića.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović rekao je pred novinarima da je ekipa Milana Tomića"sistemski potkradana" tokom utakmice, a kao dokaze za to naveo je nekoliko situacija iz završnice.

"Radi se o evidentnoj sistemskoj krađi. Na neki način se vraćamo u vremena u kojima znamo šta se dešavalo u košarci. Mogli ste sami da vidite", rekao je on u razgovoru sa novinarima.

"Belošević je celu utakmicu tendenciozno, postepeno i vrlo lukavo potkradao Crvenu zvezdu, da bi na kraju završili posao. Čist faul u napadu nije sviran, pre toga ih je nagradio bacanjima kada je isteklo vreme i kada nisu preneli loptu na vreme. Na kraju, Obrknežević je svirao nešto što se u košarci nikad ne svira. Ako je to svirao, onda je trebalo da svira i ono na Perperogluu...", dodao je predsednik crveno-belih tokom improvizovane konferencije, dok timski "press" nije održan. 

"Kraljevački sindrom"

"Kad pogledam sudije, oni imaju taj kraljevački sindrom jednog znamenitog kriminalca iz Kraljeva, koji je poznat po delatnosti u sportu, po sistemu pravljenja neregularnih principa. Ali, opet, to nije moje. To bi trebalo da bude nadležnost državnih organa, kao i Ustavnog suda i Ministarstva omladine i sporta, u smislu kršenja statuta. Nijedna odluka ove garniture KSS nije statutarna, ali neka se time zabave oni čiji je to posao".

Uz najavu da će Zvezda "preispitati da li bi trebalo učestvovati u akcijama poput Kupa", Čović je kritikovao Košarkaški savez Srbije (KSS).

"Košarkaški savez Srbije ne postoji, to je skup ljudi koji su tamo zalutali. Da li je u loži sedeo jedan predstavnik Crvene zvezde? Što se tiče KSS, počev od kršenja statuta, postavljanja predsednika, njegovog mandata i svih ostalih akcija koje preduzimaju... To je bruka i sramota. Večeras će večeras biti sretni i neka nastave samo tim putem... Sad mi je jasno zašto lobiraju po Srbiji da bi preuzeli KLS, da bi radili ovakve stvari i u toj ligi".

Čović je rekao da bi "država trebalo da se pozabavi sastavom lože", kao i uvredama na račun njegove supruge.

"Isto tako, država ima puno razloga da se pozabavi time da neko sedam godina permanetno vređa moju suprugu i da to ne može da zaustavi, a skoro su se vodile kampanje za uvrede žena u Skupštini, na ulici, da ne pominjem imena. A, nešto nisam video ni da ste se vi iz medija istakli na toj stvari - verovatno se plašite".

Za kraj, predsednik šampiona rekao je da su crveno-beli stavili tačku na ovaj slučaj, naglasivši uz to da neće čestitati Partizanu osvajanje Kupa.

"Crvena zvezda je ovim završila bilo kakvu diskusiju na ovu temu... Nikad nisam mogao da čestitam nekome ko je nešto ukrao, pa ni večeras to neću uraditi", dodao je Čović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

KK CZ

18.02.2019 07:28

OVOM UVEK SMETA KAD IZGUBE,REALNO JEDVA SU DOŠLI DO FINALA .PROTIV DINAMIKA SU IH SUDIJE POGURALE POGOTOVO TAJ BELOŠEVIĆ .ZA ZVEZDU JE NAJBOLJE DA SE ON SKLONI IZ KLUBA .ŠTA SU OSVOJILI ZA ZADNJIH 5 GOD. SAMO JEDNOM ABA LIGU A TAKO DOBRE IGRAČE SU IMALI.PRE DVE GODINE SA RADONJIĆEM SU TREBALI UĆI NA FAJ.FOR A NIŠTA .MUKAMI JE KAD IH GLEDAM KAKO IGRAJU.

ODGOVORITE