Калинић "угасио" Ефес, Обрадовић освојио 41. трофеј!

Фенер шести пут, Датоме МВП! Кошаркаши Фенербахчеа савладали су Анадолу Ефес 80:70 (16:20, 23:14, 22:23, 19:13) у финалу турског Купа.  Када је Никола Калинић погодио тројку било је јасно да је Фенер ставио обе руке на трофеј. . .  Да ли сте сумњали да ће Жељко освојити још један трофеј? Фенер преслишао Ефес и узео куп после три године! Прилично лагано славље Фенербахчеа - 80:70.

Кошарка 17.02.2019 | 22:55
Калинић "угасио" Ефес, Обрадовић освојио 41. трофеј!
Фенер је шести пут освојио национални Куп, а по први пут од 2016. године.

Изабраници Жељка Обрадовића су убацили 11 тројки из 22 покушаја, а најефикаснији је био Ђиђи Датоме, који је убацио 22 поена и сасвим заслужено однео са собом титулу најкориснијег играча.

Слукас је убацио 19 поена, Махмутоглу 10, а Никола Калинић 8, као и последњи поен који је Фенербахче погодио из игре за 78:66. 

Жофри Ловерњ није играо у финалном сусрету због повреде скочног зглоба коју је зарадио у дуелу са Турк Телекомом. 

На другој страни, Адријан Моерман наставља да игра у сјајној форми и убацује 18 поена, а српски репрезентативац Василије Мицић пратио га је са 15 убачених поена, колико је имао и Брајан Данстон.

Причало се у Турској претходних дана зашто је Жељко Обрадовић само једном у четири покушаја освојио државни Куп са Фенербахчеом, а он је одмах овог фебруара и одговорио!

Фенер је освојио ово такмичење победом над Ефесом у финалу 80:70 (16:20, 23:14, 22:23, 19:13), за шести трофеј Купа у историји клуба, а тројком Николе Калинића пред последњи минут меча постало ја јасно да ривал не може да се врати у меч.

Све до тог поготка, српског репрезентативца није "ишао" шут (меч је завршио са седам поена), али је још једном потврдио да погађа када је најважније.

МВП финала био је Ђиђи Датоме који је постигао 22 поена, погађао је шутеве којима је "одбијао" Ефес у налету, феноменалан је био и Костас Слукас, капитен екипе који је подигао трофеј, пошто је постигао 19 поена, док је двоцифрен био и Махмутоглу (10).

Када је у питању Ефес, одлични Моерман је имао 18 поена и осам скокова, док је добар допринос дао и Василије Мицић са 16 поена, четири скока и две асистенције.

Када је у питању борба за трофеј, ту је свака екипа Жељка Обрадовића од старта меча у предности. Фенербахче је у финалу турског купа надиграо Анадолу Ефес и дошао до шестог трофеја у овом такмичењу, првог након три године чекања - 80:70.

Фенер је имао контролу утакмице током њеног највећег тока, уз неколико мањих осцилација, али се чини да екипа Ергина Атамана ниједног треутка није имала озбиљну прилику да преокрене меч у своју корист.

Изузетно надахнут у победничком тиму био је најбољи играч ове утакмице Луиђи Датоме, који је меч завршио са 22 постигнута поена и имао седам скокова и три асистенције. Италијан је поред одличног нападачког учинка имао и период изузетно добре игре у одбрани, па је дефинитивно био најзаслужнији за вечерашње славље.

Одличан је био и Слукас, који је постигао 19 поена и имао девет скокова, док је Калинић убацио осам.

Са друге стране, Ефес није издржао игру практично са свега пет играча. На крају је Моерман постигао 18 поена, а Мицић два мање.

Занимљиво, ово је 41. клупски трофеј у каријери Жељка Обрадовића.

Са репрезентацијом Југославије је освојио још пет медаља...

СВИ КЛУПСКИ ТРОФЕЈИ ЖЕЉКА ОБРАДОВИЋА КАО ТРЕНЕРА:

ПАРТИЗАН: Евролига, Првенство Југославије и Куп Југославије.
ХУВЕНТУД: Евролига.
РЕАЛ МАДРИД: Евролига и Сапорта Куп.
БЕНЕТОН: Сапорта Куп и Суперкуп Италије.
ПАНАТИНАИКОС: Евролига (5), Првенство Грчке (11) и Куп Грчке (7).
ФЕНЕРБАХЧЕ: Евролига, Првенство Турске (4), Куп Турске (2) и Суперкуп Турске (3).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар