ФА Куп: Лука води Палас ка Вемблију!

Миливојевић са Паласом сања 2016. годину! Тада су "орлови" играли финале ФА Купа, а сада су после две неуспешње кампање догурали до четвртфинала. Све зависи од жреба. . .  Донкастер рутински пао, мајсторска партија капитена Орлова! Без изненађења у Јоркширу. . .  Миливојевић асистент, Палас у четвртфиналу! У недељу су одиграна три меча у оквиру енглеског ФА купа, а победе су остварили Кристал Палас, Свонси и Вулверхемптон.

Фудбал 17.02.2019 | 22:35
ФА Куп: Лука води Палас ка Вемблију!
Фудбалери Кристал Паласа савладали су Донкастер Роверс резултатом 2:0 и пласирали се у наредну фазу ФА купа.

Први гол је Палас постигао преко Џефрија Шлупа, који је био стрелац након асистенције некадашњег фудбалера Црвене звезде, Луке Миливојевића.

Андре Таунзенд је асистирао Максу Мајеру у надокнади времена, када је Мајер постигао други погодак на мечу и тада је ипак поставио коначан резултат. 

Свонси је био убедљив на домаћем терену против екипе Брентфорда, а тријумф је дошао након великог преокрета. 

Наиме, Брентфорд је дошао до предности у 28. минуту преко Олија Воткинса и на полувреме се отишло са предношћу гостујуће екипе. У наставку, Свонси напокон долази до гола, а изједначили су након ауто гола Лука Денијелса, да би на 2:1 повећао Денијел Џејмс. 

Езри Конза је направио прекршај у 61. минуту и пошто је био последњи играч одбране, главни арбитар, Стјуарт Етвел, показао му је црвени картон и послао га у свлачионицу. 

Свонси је то искористио и до краја сусрета постигао још два поготка, преко Селине и Бајерса, који су поставили коначних 4:1 у 66. односно 90. минуту утакмице. 

Вулверхемптон је као гост славио над Бристолом минималним резултатом, након што је у 28. минуту утакмице Иван Каваљеро постигао погодак. Бристол је извршио све три измене у првих 20 минута другог полувремена, али нису успели да дођу до гола.

Кристал Палас је 2016. године играо финале ФА Купа, а могу ли после две неуспешне кампање које су се завршавале у трећем и четвртом колу, да направе изненађење?

Ако питате Луку Миливојевића, асистента у данашњој победи против Донкастера (2:0),сигурно ће рећи да верује у екипу којој је капитен, али да би "орлови" макар поновили резултат од пре три сезоне, биће им потребно и да имају много среће на жребу.

Тако ће с стрепњом чекати сутрашњи жреб после утакмице Челсија и Јунајтеда, где ће се свакако надати да ће избећи победника тог дуела и Манчестер сити.

С обзиром на то да ће жребани бити још Вулверхемптон, који је данас избацио Бристол (1:0), Свонси који је био бољи од Брентфорда (4:1), односно Милвол, Вотфорд и Брајтон који су раније прошли у четвртфинале такмичења, делује да би Кристал Палас могао са свима да се носи.

Посебно ако буду играли као у данашњој утакмици када су Џефри Шлуп и Макс Мајер показали да Рој Хоџсон може да се ослони на њих...

Што се тиче данашње утакмице, било је занимљиво и на трибинама у Донкастеру где су навијали Кристал Паласа одавали утисак као да се игра у некој од источноевропских земаља, а не на Острву. Погледајте фотографије!

И Кристал Плас је лагано изборио пласман у четвртфинале ФА купа рутинском победом над трећелигашем Донскастером од 2:0.

Једно полувреме доминантне партије Орлова било је довољно екипи Роја Хоџсона да стигне до завршне борбе за древни трофеј, а искусни стручњак је амбиције на овом мечу и у такмичењу генерално, показао и одлуком да без обзира на реноме ривала у тим од старта уврсти капитена Луку Миливојевића који је мајсторски командовао игром свог тима.

Уписао је и асистенцију, истина "флешскоровску" пошто је додао лопту Џефрију Шлупу на својој половини пре него што је овај после слалома у осмом минуту матирао домаћи тим за 1:0. Али, начин на који је Миливојевићукро лопту у зачетку акције заиста је феноменалан. 

Све је било готово у другом минуту надокнаде првог дела, када су гости извели фантастичну акцију. Започео ју је опет Миливојевић сјајно набацио на десно крило ка Таузенту, а овај у петерцу Донкастера пронашао Макса Мејера који је разрешио сваку дилему око коначног исхода и победника овог меча.

Лепа и рутинска победа за лондонски клуб који ће и поред избореног опстанка имати право да на пролеће снива сан о појављивању у Вемблију у великом финалу. Ако их жреб послужи... 

ФА КУП 5. КОЛО

КПР - Вотфорд 0:1
Брајтон - Дерби 2:1
Вимблдон - Милвол 0:1
Њупорт Каунти - Манчестер сити 1:4

у недељу

Бристол сити - Вулверхемптон 0:1
Донкастер - Кристал Палас 0:2
Свонси - Брентфорд 4:1

у понедељак

Челси - Манчестер јунајтед

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар