FA Kup: Luka vodi Palas ka Vembliju!

Milivojević sa Palasom sanja 2016. godinu! Tada su "orlovi" igrali finale FA Kupa, a sada su posle dve neuspešnje kampanje dogurali do četvrtfinala. Sve zavisi od žreba. . .  Donkaster rutinski pao, majstorska partija kapitena Orlova! Bez iznenađenja u Jorkširu. . .  Milivojević asistent, Palas u četvrtfinalu! U nedelju su odigrana tri meča u okviru engleskog FA kupa, a pobede su ostvarili Kristal Palas, Svonsi i Vulverhempton.

Fudbal 17.02.2019 | 22:35
FA Kup: Luka vodi Palas ka Vembliju!
Fudbaleri Kristal Palasa savladali su Donkaster Rovers rezultatom 2:0 i plasirali se u narednu fazu FA kupa.

Prvi gol je Palas postigao preko Džefrija Šlupa, koji je bio strelac nakon asistencije nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde, Luke Milivojevića.

Andre Taunzend je asistirao Maksu Majeru u nadoknadi vremena, kada je Majer postigao drugi pogodak na meču i tada je ipak postavio konačan rezultat. 

Svonsi je bio ubedljiv na domaćem terenu protiv ekipe Brentforda, a trijumf je došao nakon velikog preokreta. 

Naime, Brentford je došao do prednosti u 28. minutu preko Olija Votkinsa i na poluvreme se otišlo sa prednošću gostujuće ekipe. U nastavku, Svonsi napokon dolazi do gola, a izjednačili su nakon auto gola Luka Denijelsa, da bi na 2:1 povećao Denijel Džejms. 

Ezri Konza je napravio prekršaj u 61. minutu i pošto je bio poslednji igrač odbrane, glavni arbitar, Stjuart Etvel, pokazao mu je crveni karton i poslao ga u svlačionicu. 

Svonsi je to iskoristio i do kraja susreta postigao još dva pogotka, preko Seline i Bajersa, koji su postavili konačnih 4:1 u 66. odnosno 90. minutu utakmice. 

Vulverhempton je kao gost slavio nad Bristolom minimalnim rezultatom, nakon što je u 28. minutu utakmice Ivan Kavaljero postigao pogodak. Bristol je izvršio sve tri izmene u prvih 20 minuta drugog poluvremena, ali nisu uspeli da dođu do gola.

Kristal Palas je 2016. godine igrao finale FA Kupa, a mogu li posle dve neuspešne kampanje koje su se završavale u trećem i četvrtom kolu, da naprave iznenađenje?

Ako pitate Luku Milivojevića, asistenta u današnjoj pobedi protiv Donkastera (2:0),sigurno će reći da veruje u ekipu kojoj je kapiten, ali da bi "orlovi" makar ponovili rezultat od pre tri sezone, biće im potrebno i da imaju mnogo sreće na žrebu.

Tako će s strepnjom čekati sutrašnji žreb posle utakmice Čelsija i Junajteda, gde će se svakako nadati da će izbeći pobednika tog duela i Mančester siti.

S obzirom na to da će žrebani biti još Vulverhempton, koji je danas izbacio Bristol (1:0), Svonsi koji je bio bolji od Brentforda (4:1), odnosno Milvol, Votford i Brajton koji su ranije prošli u četvrtfinale takmičenja, deluje da bi Kristal Palas mogao sa svima da se nosi.

Posebno ako budu igrali kao u današnjoj utakmici kada su Džefri Šlup i Maks Majer pokazali da Roj Hodžson može da se osloni na njih...

Što se tiče današnje utakmice, bilo je zanimljivo i na tribinama u Donkasteru gde su navijali Kristal Palasa odavali utisak kao da se igra u nekoj od istočnoevropskih zemalja, a ne na Ostrvu. Pogledajte fotografije!

I Kristal Plas je lagano izborio plasman u četvrtfinale FA kupa rutinskom pobedom nad trećeligašem Donskasterom od 2:0.

Jedno poluvreme dominantne partije Orlova bilo je dovoljno ekipi Roja Hodžsona da stigne do završne borbe za drevni trofej, a iskusni stručnjak je ambicije na ovom meču i u takmičenju generalno, pokazao i odlukom da bez obzira na renome rivala u tim od starta uvrsti kapitena Luku Milivojevića koji je majstorski komandovao igrom svog tima.

Upisao je i asistenciju, istina "flešskorovsku" pošto je dodao loptu Džefriju Šlupu na svojoj polovini pre nego što je ovaj posle slaloma u osmom minutu matirao domaći tim za 1:0. Ali, način na koji je Milivojevićukro loptu u začetku akcije zaista je fenomenalan. 

Sve je bilo gotovo u drugom minutu nadoknade prvog dela, kada su gosti izveli fantastičnu akciju. Započeo ju je opet Milivojević sjajno nabacio na desno krilo ka Tauzentu, a ovaj u petercu Donkastera pronašao Maksa Mejera koji je razrešio svaku dilemu oko konačnog ishoda i pobednika ovog meča.

Lepa i rutinska pobeda za londonski klub koji će i pored izborenog opstanka imati pravo da na proleće sniva san o pojavljivanju u Vembliju u velikom finalu. Ako ih žreb posluži... 

FA KUP 5. KOLO

KPR - Votford 0:1
Brajton - Derbi 2:1
Vimbldon - Milvol 0:1
Njuport Kaunti - Mančester siti 1:4

u nedelju

Bristol siti - Vulverhempton 0:1
Donkaster - Kristal Palas 0:2
Svonsi - Brentford 4:1

u ponedeljak

Čelsi - Mančester junajted

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar