У Валенсији се "покварио" семафор, у Севиљи цијела екипа!

За две утакмице само један упис на семафор у "Местаљи" - црвени картон у 95. минуту. Севиља наставила да посрће у Примери и подарила Виљареалу драгоцене бодове за опстанак.  Преко ноћи до круга највољенијих на планети - Еспањол никад није имао више навијача! На Местаљи је узео само бод, али то сад није битно… Да, да, да – десило се чудо: Магична асистенција Казорле, Виљареал победио после 85 дана! Да, да, да – десило се чудо: Магична асистенција Казорле, Виљареал победио после 85 дана!

Фудбал 17.02.2019 | 22:15
У Валенсији се "покварио" семафор, у Севиљи цијела екипа!
Фудбалери Валенсије забележили су трећи узастопни реми у првенству, а други без голова након што су у утакмици пуној нервозе данас на "Местаљи" ремизирали и са Еспањолом - 0:0.

У претходном колу на истом месту и резулат је био исти, само се противник звао Реал Сосиједад.

Ова мини серија "слепих мишева", "исечена" победом над Селтиком од 0:2 у Глазгову у четвртак увече у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе, започета је на "Камп ноу" где је Марселинов тим водио и на крају извукао неочекиваних 2:2 са Барселоном.

Колико је константна иницијатива домаћих деловала јалово сведочи и податак да су за 90 и кусур минута упутили само један ударац у окври гола ветерана, Дијега Лопеза, који је својевремено бранио и боје Валенсије. 

Гости, који су прошле недеље против Рајо Ваљекана (2:1) прекинули серију три пораза и ремија у Ла Лиги, нису створили шансу на данашњој утакмици, али ће вратити бод у Барселону.

"Шпанци" су се у 95. минуту, заправо, уписали на семафор, али црвеним картоном једног од тројице Лопеза у стартној постави, Хавија. Овај ветеран жртвовао се у драматичној ситуацији код контре домаћих дубоко у надокнади времена због чега му је арбитар Рикардо де Бурхос Бенгоечеа показао пут у свлачионицу мало пре осталих, па би играчи требало да га часте пићем после утакмице јер је тако сачувао важан бод у борби за опстанак.

Док уписују ремије својих љубимаца, навијачи Валенсије уједно броје викенде од последњег пораза у лиги, а он је забележен 5. јануара на гостовању Алавесу резултатом 2:1, након чега су Дани Пареха и остали остварили две победе и четири ремија.

Еспањол ове сезоне има једну победу на страни забележену 21. октобра против Уеске (0:2). Од тада је Рубијев тим одиграо 12 мечева у свим такмичењима ван свог стадиона у свим такмичењима и доживео осам пораза.

Резултат у другом плану, не само због тога што је судар Валенсије и Еспањола завршен без голова, мада су домаћи били бољи и погодили и стативу која је зауставила покушај Кевина Гамеира. Све то сада није битно, јер су све очи фудбалске планете биле упрте у играча који је Еспањол преко ноћи учинио једним од највољенијих клубова планете. Иако он сам не спада ни у најшири круг најквалитетнијих играча који су носили плаво-бели дрес. Ву Леи им можда неће донети титуле, али новац хоће сигурно.

Чим је Еспањол за тричавих 2.000.000 евра довео крилног фудбалера Шангај СИПГ-а било је јасно да ће се азијско тржиште отворити за клуб, али нико није могао да наслути овакве размере. Само у првих 48 сати откако је трансфер озваничен Еспањол је продао 2.000 дресова са Леијевом “двадесетчетворком” на леђима. У Кини, за седам дана више од 5.000. Цена по комаду је у тој недељи порасла за 15 евра. Издат је налог да се одштампа још један контигент. Ови до сада произведени су распродати.

Међутим, тек кад је прошле сезоне најбољи стрелац кинеске Суперлиге дебитовао против Виљареала постало је јасно колико је у ствари добар посао било његово довођење. Тај меч је на ТВ-у у Шпанији гледало 177.000 људи. У Кини чак 40.000.000! А Леи је играо само 12 минута. Поређења ради, првих 17 Еспањолових утакмица у овој сезони пратило је око 7.000.000.

Данас је Ву Леи дебитовао у првој постави Еспањола. На само једној од бројних кинеских телевизија које су преносиле меч било је 9.500.000 гледалаца. Пре но што је утакмица и почела! На једном од интернет емитера је пред крај првог полувремена био 18.700.000 гледалаца. Наравно да постоји и-ха интернет емитера који су у Кини преносили овај меч.

Не чуди превише. Џунинг Хао је последњи кинески фудбалер који се нашао у стартној постави неког клуба из лиге петице. БИло је 2011. када је Хао заиграо за Шалке. Од тада је прошло 2.857 дана.

СЕВИЉА "СЕ ПОКВАРИЛА", ВИЉАРЕАЛ ТО ИСКОРИСТИО

Важна победа Виљареала у борби за "голи живот"! Фудбалери Виљареала савладали су на свом стадиону фаворизовану екипу Севиље и тако освојили веома важне бодове у борби за опстанак у Ла Лиги.

Фудбалери Виљареала на убедљив и ефектан начин прекинули су вечерас серију од осам мечева у Примери без победе и резултатом 3:0 (2:0) савладали Севиљу на "Ел Мадригалу".

До полувремена је "Жута подморница" имала два гола предности захваљујући погоцима Алвара у 20. и Карла Тока Екамбија у 45. минуту на асистенције Сантија Касорле и Карлоса Баке, да би депримиране госте дотукао Алфонсо четири минута пре уласка у надокнаду времена после додавања резервисте Мануа Морланеса.

Уморни фудбалери тренера Пабла Маћина, који су у четвртак увече победили Лацио на "Олимпику" резултатом 0:1 у првој утакмици шеснаестине финала Лиге Европе, нису могли да узврате енергијом на вољу и мотив фубалера Виљареала које су ова златна три бода изједначила са Рајо Ваљеканом (23) на позицијама "одмах" испод црте у Ла Лиги.

Уеска је заостала са 18 бодова.

Са једном победом у последњих пет, односно две у последњих десет кола, Севиља је одавно заборавила на трку са Барселоном, претекли су је и мадридски Атлетико и Реал, па Маћановом саставу у наставку сезоне следи тежак задатак да, поред очекиваног прогреса у завршницу Лиге Европе, овај тим одбрани четврто место од налета Хетафеа, Алавеса и Сосиједада...

Коначно су се навијачи са Мадригала кренули кућама са осмехом на лицу. Десило се и то: Виљареал је победио. Претходни пут Жута Подморница је савладала Бетис 25. новембра 2018. године, и од тада је почела да тумара ходницима незапамћене резултатске кризе.

Било је светлих тренутака у Лиги Европе и Купу Краља, али у првенству су измицале већ виђене победе. Све до вечерас када је пала Севиља (3:0).

Велики корак ка опстанку направила је чета Хавија Каљехе захваљујући мајсторским способностима Сантија Казорле. Имао је бивши репрезентативац Шпаније светле тренутке ове сезоне, неке важне голове, а сада је просуо магију.

Играо се 20. минут сусрета када је Санти Казорла сјајним потезом петом оставио самог Алавара Гонзалеса. Стрелац није примао честитке, сви су се поклонили мајстору Казорли.

Тај потез у доброј мери је олакшао посао Виљареалу. Играли су домаћи убедљиво најбољи меч у овој години. Осокољени вођством били су значајно бољи од Севиље.

Други гол је стигао у најбољем тренутку за домаћина. После центаршута Баке, Екамби је скочио и погодио мрежу Вацлика.

Није имао Виљареал ове вечери црне рупе у игри. Био је константан. Није дозволио Севиљи да изађе из понора. Стигао је и да потврди тријумф преко Педразе.

Виљареал је на "Мадригалу" угостио екипу Севиље и савладали их убедљивим резултатом, 3:0.

На асистенцију искусног Сантија Казорле, до предности долази "жута подморница", а стрелац је био Алваро Гонсалес у 25. минуту утакмице.

Рамиро Фунес Мори је због повреде напустио утакмицу већ у прво полувремену, а на његово место је дошао миљеник навијача, Даниеле Бонера. 

У надокнади времена, Карлос Бака, некадашњи нападач Севиље, пронашао је Екамбија и Виљареал долази до другог гола. 

Све је горело у другом полувремену, игра је била прилично оштрија него до сада, па смо видели још четири жута картона, од чега један за играче Севиље, а три за фудбалере Виљареала. 

Овим тријумфом, фудбалери Виљареала дошли су до 23. бода из 24 одигране утакмице, па су иза себе оставили Рајо Ваљекано и Хуеску. Ван опасне зоне, али на свега неколико бодова од њих налазе се још Селта, Ваљадолид, Ђирона и Алтетик Билбао. 

Док се екипа Севиље налази на четвртом месту са 37 освојених бодова.

Резултати 24. кола:

петак

Еибар - Хетафе 2:2 (0:1)
/Шарлес пен 67, 80 - Мата 37, Фулквије 52/

субота

Селта - Леванте 1:4 (0:2)
/Мендез пен 87 - Моралес 20, 62, Коке 40, Мајорал 89/

Рајо Ваљекано - Атлетико Мадрид 0:1 (0:0)
/Гризман 74/

Реал Сосиједад - Леганес 3:0 (0:0)
/Ојарзабал 50, 59, Вилијан Хосе 75/

Барселона - Ваљадолид 1:0 (1:0)
/Меси пен 43/

недеља

Реал Мадрид - Ђирона 1:2 (1:0)
/Каземиро 25 - Стуани пен 65, Порту 75/

Валенсија - Еспањол 0:0

Виљареал - Севиља 3:0 (2:0)
/Алваро 20, Екамби 45, Алфонсо 86/

Бетис - Алавес 20.45

понедељак

Уеска - Атлетик Билбао 21.00

Табела: Барселона 54, Атлетико Мадрид 47, Реал Мадрид 45, Севиља 37, Хетафе 36, Алавес (-1) 35, Реал Сосиједад 34, Валенсија 32, Бетис (-1) 32, Еибар 31, Леванте 30, Леганес 29, Еспањол 29, Атлетик Билбао (-1) 27, Ђирона 27, Ваљадолид 26, Селта 24, Виљареал 23, Рајо Ваљекано 23, Уеска (-1) 18.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар