U Valensiji se "pokvario" semafor, u Sevilji cijela ekipa!

Za dve utakmice samo jedan upis na semafor u "Mestalji" - crveni karton u 95. minutu. Sevilja nastavila da posrće u Primeri i podarila Viljarealu dragocene bodove za opstanak.  Preko noći do kruga najvoljenijih na planeti - Espanjol nikad nije imao više navijača! Na Mestalji je uzeo samo bod, ali to sad nije bitno… Da, da, da – desilo se čudo: Magična asistencija Kazorle, Viljareal pobedio posle 85 dana! Da, da, da – desilo se čudo: Magična asistencija Kazorle, Viljareal pobedio posle 85 dana!

Fudbal 17.02.2019 | 22:15
U Valensiji se "pokvario" semafor, u Sevilji cijela ekipa!
Fudbaleri Valensije zabeležili su treći uzastopni remi u prvenstvu, a drugi bez golova nakon što su u utakmici punoj nervoze danas na "Mestalji" remizirali i sa Espanjolom - 0:0.

U prethodnom kolu na istom mestu i rezulat je bio isti, samo se protivnik zvao Real Sosijedad.

Ova mini serija "slepih miševa", "isečena" pobedom nad Seltikom od 0:2 u Glazgovu u četvrtak uveče u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, započeta je na "Kamp nou" gde je Marselinov tim vodio i na kraju izvukao neočekivanih 2:2 sa Barselonom.

Koliko je konstantna inicijativa domaćih delovala jalovo svedoči i podatak da su za 90 i kusur minuta uputili samo jedan udarac u okvri gola veterana, Dijega Lopeza, koji je svojevremeno branio i boje Valensije. 

Gosti, koji su prošle nedelje protiv Rajo Valjekana (2:1) prekinuli seriju tri poraza i remija u La Ligi, nisu stvorili šansu na današnjoj utakmici, ali će vratiti bod u Barselonu.

"Španci" su se u 95. minutu, zapravo, upisali na semafor, ali crvenim kartonom jednog od trojice Lopeza u startnoj postavi, Havija. Ovaj veteran žrtvovao se u dramatičnoj situaciji kod kontre domaćih duboko u nadoknadi vremena zbog čega mu je arbitar Rikardo de Burhos Bengoečea pokazao put u svlačionicu malo pre ostalih, pa bi igrači trebalo da ga časte pićem posle utakmice jer je tako sačuvao važan bod u borbi za opstanak.

Dok upisuju remije svojih ljubimaca, navijači Valensije ujedno broje vikende od poslednjeg poraza u ligi, a on je zabeležen 5. januara na gostovanju Alavesu rezultatom 2:1, nakon čega su Dani Pareha i ostali ostvarili dve pobede i četiri remija.

Espanjol ove sezone ima jednu pobedu na strani zabeleženu 21. oktobra protiv Ueske (0:2). Od tada je Rubijev tim odigrao 12 mečeva u svim takmičenjima van svog stadiona u svim takmičenjima i doživeo osam poraza.

Rezultat u drugom planu, ne samo zbog toga što je sudar Valensije i Espanjola završen bez golova, mada su domaći bili bolji i pogodili i stativu koja je zaustavila pokušaj Kevina Gameira. Sve to sada nije bitno, jer su sve oči fudbalske planete bile uprte u igrača koji je Espanjol preko noći učinio jednim od najvoljenijih klubova planete. Iako on sam ne spada ni u najširi krug najkvalitetnijih igrača koji su nosili plavo-beli dres. Vu Lei im možda neće doneti titule, ali novac hoće sigurno.

Čim je Espanjol za tričavih 2.000.000 evra doveo krilnog fudbalera Šangaj SIPG-a bilo je jasno da će se azijsko tržište otvoriti za klub, ali niko nije mogao da nasluti ovakve razmere. Samo u prvih 48 sati otkako je transfer ozvaničen Espanjol je prodao 2.000 dresova sa Leijevom “dvadesetčetvorkom” na leđima. U Kini, za sedam dana više od 5.000. Cena po komadu je u toj nedelji porasla za 15 evra. Izdat je nalog da se odštampa još jedan kontigent. Ovi do sada proizvedeni su rasprodati.

Međutim, tek kad je prošle sezone najbolji strelac kineske Superlige debitovao protiv Viljareala postalo je jasno koliko je u stvari dobar posao bilo njegovo dovođenje. Taj meč je na TV-u u Španiji gledalo 177.000 ljudi. U Kini čak 40.000.000! A Lei je igrao samo 12 minuta. Poređenja radi, prvih 17 Espanjolovih utakmica u ovoj sezoni pratilo je oko 7.000.000.

Danas je Vu Lei debitovao u prvoj postavi Espanjola. Na samo jednoj od brojnih kineskih televizija koje su prenosile meč bilo je 9.500.000 gledalaca. Pre no što je utakmica i počela! Na jednom od internet emitera je pred kraj prvog poluvremena bio 18.700.000 gledalaca. Naravno da postoji i-ha internet emitera koji su u Kini prenosili ovaj meč.

Ne čudi previše. Džuning Hao je poslednji kineski fudbaler koji se našao u startnoj postavi nekog kluba iz lige petice. BIlo je 2011. kada je Hao zaigrao za Šalke. Od tada je prošlo 2.857 dana.

SEVILJA "SE POKVARILA", VILJAREAL TO ISKORISTIO

Važna pobeda Viljareala u borbi za "goli život"! Fudbaleri Viljareala savladali su na svom stadionu favorizovanu ekipu Sevilje i tako osvojili veoma važne bodove u borbi za opstanak u La Ligi.

Fudbaleri Viljareala na ubedljiv i efektan način prekinuli su večeras seriju od osam mečeva u Primeri bez pobede i rezultatom 3:0 (2:0) savladali Sevilju na "El Madrigalu".

Do poluvremena je "Žuta podmornica" imala dva gola prednosti zahvaljujući pogocima Alvara u 20. i Karla Toka Ekambija u 45. minutu na asistencije Santija Kasorle i Karlosa Bake, da bi deprimirane goste dotukao Alfonso četiri minuta pre ulaska u nadoknadu vremena posle dodavanja rezerviste Manua Morlanesa.

Umorni fudbaleri trenera Pabla Maćina, koji su u četvrtak uveče pobedili Lacio na "Olimpiku" rezultatom 0:1 u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, nisu mogli da uzvrate energijom na volju i motiv fubalera Viljareala koje su ova zlatna tri boda izjednačila sa Rajo Valjekanom (23) na pozicijama "odmah" ispod crte u La Ligi.

Ueska je zaostala sa 18 bodova.

Sa jednom pobedom u poslednjih pet, odnosno dve u poslednjih deset kola, Sevilja je odavno zaboravila na trku sa Barselonom, pretekli su je i madridski Atletiko i Real, pa Maćanovom sastavu u nastavku sezone sledi težak zadatak da, pored očekivanog progresa u završnicu Lige Evrope, ovaj tim odbrani četvrto mesto od naleta Hetafea, Alavesa i Sosijedada...

Konačno su se navijači sa Madrigala krenuli kućama sa osmehom na licu. Desilo se i to: Viljareal je pobedio. Prethodni put Žuta Podmornica je savladala Betis 25. novembra 2018. godine, i od tada je počela da tumara hodnicima nezapamćene rezultatske krize.

Bilo je svetlih trenutaka u Ligi Evrope i Kupu Kralja, ali u prvenstvu su izmicale već viđene pobede. Sve do večeras kada je pala Sevilja (3:0).

Veliki korak ka opstanku napravila je četa Havija Kaljehe zahvaljujući majstorskim sposobnostima Santija Kazorle. Imao je bivši reprezentativac Španije svetle trenutke ove sezone, neke važne golove, a sada je prosuo magiju.

Igrao se 20. minut susreta kada je Santi Kazorla sjajnim potezom petom ostavio samog Alavara Gonzalesa. Strelac nije primao čestitke, svi su se poklonili majstoru Kazorli.

Taj potez u dobroj meri je olakšao posao Viljarealu. Igrali su domaći ubedljivo najbolji meč u ovoj godini. Osokoljeni vođstvom bili su značajno bolji od Sevilje.

Drugi gol je stigao u najboljem trenutku za domaćina. Posle centaršuta Bake, Ekambi je skočio i pogodio mrežu Vaclika.

Nije imao Viljareal ove večeri crne rupe u igri. Bio je konstantan. Nije dozvolio Sevilji da izađe iz ponora. Stigao je i da potvrdi trijumf preko Pedraze.

Viljareal je na "Madrigalu" ugostio ekipu Sevilje i savladali ih ubedljivim rezultatom, 3:0.

Na asistenciju iskusnog Santija Kazorle, do prednosti dolazi "žuta podmornica", a strelac je bio Alvaro Gonsales u 25. minutu utakmice.

Ramiro Funes Mori je zbog povrede napustio utakmicu već u prvo poluvremenu, a na njegovo mesto je došao miljenik navijača, Daniele Bonera. 

U nadoknadi vremena, Karlos Baka, nekadašnji napadač Sevilje, pronašao je Ekambija i Viljareal dolazi do drugog gola. 

Sve je gorelo u drugom poluvremenu, igra je bila prilično oštrija nego do sada, pa smo videli još četiri žuta kartona, od čega jedan za igrače Sevilje, a tri za fudbalere Viljareala. 

Ovim trijumfom, fudbaleri Viljareala došli su do 23. boda iz 24 odigrane utakmice, pa su iza sebe ostavili Rajo Valjekano i Huesku. Van opasne zone, ali na svega nekoliko bodova od njih nalaze se još Selta, Valjadolid, Đirona i Altetik Bilbao. 

Dok se ekipa Sevilje nalazi na četvrtom mestu sa 37 osvojenih bodova.

Rezultati 24. kola:

petak

Eibar - Hetafe 2:2 (0:1)
/Šarles pen 67, 80 - Mata 37, Fulkvije 52/

subota

Selta - Levante 1:4 (0:2)
/Mendez pen 87 - Morales 20, 62, Koke 40, Majoral 89/

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)
/Grizman 74/

Real Sosijedad - Leganes 3:0 (0:0)
/Ojarzabal 50, 59, Vilijan Hose 75/

Barselona - Valjadolid 1:0 (1:0)
/Mesi pen 43/

nedelja

Real Madrid - Đirona 1:2 (1:0)
/Kazemiro 25 - Stuani pen 65, Portu 75/

Valensija - Espanjol 0:0

Viljareal - Sevilja 3:0 (2:0)
/Alvaro 20, Ekambi 45, Alfonso 86/

Betis - Alaves 20.45

ponedeljak

Ueska - Atletik Bilbao 21.00

Tabela: Barselona 54, Atletiko Madrid 47, Real Madrid 45, Sevilja 37, Hetafe 36, Alaves (-1) 35, Real Sosijedad 34, Valensija 32, Betis (-1) 32, Eibar 31, Levante 30, Leganes 29, Espanjol 29, Atletik Bilbao (-1) 27, Đirona 27, Valjadolid 26, Selta 24, Viljareal 23, Rajo Valjekano 23, Ueska (-1) 18.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar