Игокеи пети Куп БиХ заредом!

"Кинђе" остао у Лакташима! Финале Купа "Мирза Делибашић" припало је Игокеи, која је овај трофеј подигла по пети пут узастопно. Седми укупно. . .

Кошарка 17.02.2019 | 21:35
Игокеи пети Куп БиХ заредом!
Кошаркаши Игокее одбранили су наслов побједника Купа Босне и Херцеговине, који од ове сезоне носи име Мирзе Делибашића, легенде југословенске и бх. кошарке.

Млада екипа сарајевских Спарса је вечерас доста искуснијем и испоставиће се јачем противнику парирала у уводним минутама меча, да би Игоси већ средином другог квартала на крилима сјајне игре Саве Лешића и Марка Луковића имали 15 поена предности.

У наставку су Сарајлије два пута долазиле на једноцифрен заостатак али су Луковић, а потом и расположени Данило Анђушић, одвели "Игосе" до петог узастопног Купа БиХ.

ИГОКЕА - СПАРС 78:63 (18:16, 30:19, 12:14, 18:14)!

Већ средином прве четвртине домаћини завршног турнира стичу седам поена предности, али Спарси серијом 9:0 преузимају вођство које је Игокеи тројком са звуком сирене вратио Анђушић на крају периода.

Средином другог периода, Игокеа по први пут стиче двоцифрену предност. У тим тренуцима Луковић веже двије тројке, а прикључује му се и Анђушић који тројком доноси 12 поена вишка. Али, Спарси се поново враћају у меч.

Али, у посљедњем минуту друге четвртине Роберт Рикић погађа са дистанце и враћа двоцифрену предност на страну домаћина, док Милошевић хвата офанзивни скок и погађа уз фаул и користи слободно бацање, за 48:35 на крају првог полувремена.

Гости су у наставку поново "истопили" предност Игокее, али су Луковић и Анђушић поново били ту да одведу свој тим до петог узастопног трофеја који од ове сезоне носи име по популарном "Кинђету".

Најефикаснији код Игокее били су Луковић са 21 и Лешић са 20 поена, док је Аншуђшић постигао 14 поена.

Код Спарса Немања Протић са 15, Фахрудин Мањгафић са 11 и Драшко Албијанић са 10 поена.

Стријелци:

Игокеа: Лешић 20, Адамовић, Милошевић 8, Радивојевић 2, Вилијамс 2, Мусић 5, Талић, Џерет, Илић 2, Анђушић 14, Рикић 2, Луковић 21.

Спарс: Врабац 8, Захирагић, Албијанић 10, Бајрамовић 8, Јовановић 4, Хасандић, Башић, Дурмо, Мањгафић 11, Камењаш 4, Грубелић 3, Протић 15.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар