Igokei peti Kup BiH zaredom!

"Kinđe" ostao u Laktašima! Finale Kupa "Mirza Delibašić" pripalo je Igokei, koja je ovaj trofej podigla po peti put uzastopno. Sedmi ukupno. . .

Košarka 17.02.2019 | 21:35
Igokei peti Kup BiH zaredom!
Košarkaši Igokee odbranili su naslov pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine, koji od ove sezone nosi ime Mirze Delibašića, legende jugoslovenske i bh. košarke.

Mlada ekipa sarajevskih Sparsa je večeras dosta iskusnijem i ispostaviće se jačem protivniku parirala u uvodnim minutama meča, da bi Igosi već sredinom drugog kvartala na krilima sjajne igre Save Lešića i Marka Lukovića imali 15 poena prednosti.

U nastavku su Sarajlije dva puta dolazile na jednocifren zaostatak ali su Luković, a potom i raspoloženi Danilo Anđušić, odveli "Igose" do petog uzastopnog Kupa BiH.

IGOKEA - SPARS 78:63 (18:16, 30:19, 12:14, 18:14)!

Već sredinom prve četvrtine domaćini završnog turnira stiču sedam poena prednosti, ali Sparsi serijom 9:0 preuzimaju vođstvo koje je Igokei trojkom sa zvukom sirene vratio Anđušić na kraju perioda.

Sredinom drugog perioda, Igokea po prvi put stiče dvocifrenu prednost. U tim trenucima Luković veže dvije trojke, a priključuje mu se i Anđušić koji trojkom donosi 12 poena viška. Ali, Sparsi se ponovo vraćaju u meč.

Ali, u posljednjem minutu druge četvrtine Robert Rikić pogađa sa distance i vraća dvocifrenu prednost na stranu domaćina, dok Milošević hvata ofanzivni skok i pogađa uz faul i koristi slobodno bacanje, za 48:35 na kraju prvog poluvremena.

Gosti su u nastavku ponovo "istopili" prednost Igokee, ali su Luković i Anđušić ponovo bili tu da odvedu svoj tim do petog uzastopnog trofeja koji od ove sezone nosi ime po popularnom "Kinđetu".

Najefikasniji kod Igokee bili su Luković sa 21 i Lešić sa 20 poena, dok je Anšuđšić postigao 14 poena.

Kod Sparsa Nemanja Protić sa 15, Fahrudin Manjgafić sa 11 i Draško Albijanić sa 10 poena.

Strijelci:

Igokea: Lešić 20, Adamović, Milošević 8, Radivojević 2, Vilijams 2, Musić 5, Talić, Džeret, Ilić 2, Anđušić 14, Rikić 2, Luković 21.

Spars: Vrabac 8, Zahiragić, Albijanić 10, Bajramović 8, Jovanović 4, Hasandić, Bašić, Durmo, Manjgafić 11, Kamenjaš 4, Grubelić 3, Protić 15.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar